Kanta-Häme

Perjantaisin lääkäriin lähdetään Riihimäelle

Ensi helmikuusta lähtien Hausjärven terveysasemilla Oitissa ja Ryttylässä lääkäriin pääsee vain neljänä päivänä viikossa. Perjantaisin potilaita hoitaa sairaanhoitaja tai Riihimäellä päivystävä lääkäri.

Lopella lääkärin vastaanottopäivät supistuvat neljään päivään huhtikuun alussa.

– Järjestely sisältyy Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän ensi vuoden talousarvioon, jonka yhtymähallitus on hyväksynyt marraskuussa, kertoo terveyskuntayhtymän yhtymäjohtaja Tero Pitkämäki.

Supistukset ovat osa kuntien edellyttämää säästöpakettia. Terveyskuntayhtymän pitkään jatkuneesta alijäämäkierteestä ja voimakkaasti nousevista kustannuksista halutaan eroon.

Loppi edellyttää viittä päivää

Lopen kunnanvaltuusto ei hyväksy neljän päivän lääkärinvastaanottoa vaan merkitsi kunnan talousarvioon kunnan edellyttävän, että terveysasemalla pääsee lääkäriin joka arkipäivä.

Lopen ja Hausjärven kunnanhallitukset käsittelivät marraskuussa terveyskeskuksen talousarvion, mutteivät puuttuneet ehdotettuihin säästöihin. Viisipäivästä lääkärin vastaanottoa ei tuolloin vaadittu.

Hausjärven kunnan talousarvio etenee kunnanvaltuustoon ensi tiistaina. Kunnanjohtaja Päivi Terävä toteaa, ettei nelipäiväisyydestä ole syntynyt vastustusta ainakaan talousarvioseminaarien yhteydessä.

Viisipäiväisyys merkitsisi Hausjärvellä jo nyt alijäämäisen talousarvioesityksen alijäämän kasvattamista. Sitä Päivi Terävä ei ole virkamiehenä valmis esittämään, mutta jättää päätöksenteon valtuutetuille.

Lisäpäivää selvitellään

– Kilpailutus vastaanottopalvelujen järjestämisestä on meneillään ja se on yhtymähallituksen linjausten mukainen. Selvitämme tarvittaessa mahdollisuudet viiden vastaanottopäivän järjestämiseen vasta kilpailutuksen päätyttyä, kertoo yhtymäjohtaja Tero Pitkämäki.

Hän korostaa, että talousarviota ja valmisteluun liittyviä säästöjä on käsitelty kuntayhtymän hallituksessa jo syyskuussa. Hallituksen jäsenet ovat siis olleet jo tuolloin selvillä tavoitteista.

Lopelta kuntayhtymän hallituksessa istuvat Sirpa Hopearuoho (kok.), Jarmo Kuparinen (kesk.) ja Ritva Polón (sd.).

Vastaanottopalvelujen kilpailutus päättyy 17. joulukuuta. Yhtymähallitus valitsee palvelun järjestäjän 9. tammikuuta pidettävässä kokouksessaan. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic