Kanta-Häme

Perttula on herättänyt kiinnostusta ostajissa

Senaatti-kiinteistöt ei ole saanut vielä kaupaksi Hämeenlinnan Miemalassa sijaitsevia Perttulan kiinteistöjä.

Kiinteistöt ovat olleen myynnissä viime kesästä.

– Kovasti on ollut kiinnostusta kyseiseen kohteeseen. Se on hieno kohde, jolle on varmasti onnellinen lopputulos tiedossa. Olettaisin, että myynti hoituu tämän tai ensi vuoden aikana, kertoo Senaatti-kiinteistöjen toimialajohtaja Heikki Laitakari.

Arvokas kokonaisuus

Myynnissä on suojeltuja arvorakennuksia, jotka sijaitsevat valtakunnallisesti arvokkaassa kulttuurihistoriallisessa ympäristössä Vanajaveden rantamaisemissa.

Alue käsittää yhteensä yli 200 hehtaaria, ja Senaatti-kiinteistöjen intressissä olisi myydä alue kokonaisuutena.

Laitakari totesi aiemmin (HäSa 3.6.2013), että ostaja voisi olla kiinteistökehittäjä, joka myisi Perttulan eteenpäin pieninä osina. Kyseeseen voisi tulla myös sijoittaja ja joku, joka ryhtyisi vuokraamaan tiloja.

Myyntihinnan Laitakari sanoo liikkuvan ”useissa miljoonissa” euroissa.

Ei asemakaavaa

Alueella ei ole asemakaavaa, ja yleiskaavassa se on pääosin julkisten palvelujen ja hallinnon aluetta. Kaavassa on myös suojelumerkintöjä. Osa alueesta on lähivirkistysaluetta.

Heikki Laitakari ei näe asemakaavan puutetta eikä rakennusten suojelua ongelmana kohteen myynnille. Kaupunki on valmis asemakaavan laadintaan.

Kiipula muuttaa

Laitakari kertoo Senaatti-kiinteistöjen käyneen Hämeenlinnan kaupungin kanssa neuvotteluja maakaupoista.

Kaupunki on ollut kiinnostunut Perttulan peltoalueista, jotka sopisivat asuinrakentamiseen.

Perttulan rakennukset on vuokrattu Kiipulan ammattiopiston opetuskäyttöön, joka päättyy tiloissa toukokuun loppussa. Opetus siirtyy sekä kanta-Hämeenlinnaan Punaportille sekä Kiipulan Janakkalan-tiloihin. (HäSa)

 

 

 

Päivän lehti

1.6.2020