Kanta-Häme

Perttulan kiinteistöt ovat jo myynnissä

Valtio on pannut Miemalassa sijaitsevat Perttulan kiinteistöt jo myyntiin. Tilojen nykyinen vuokralainen Kiipulan ammattiopisto muuttaa tiloista muualle, joten vuokrasopimus päättyy viimeistään ensi vuoden lopussa.

– Haluamme ratkaisun Perttulan kokonaisuudelle. Siellä on hyvin sekalainen rakennuskanta, ja sille halutaan järkevää käyttöä, sanoo Senaatti-kiinteistöjen toimialajohtaja Heikki Laitakari.

Ei nurkka kerrallaan

Laitakari myöntää, että Perttula voi olla ”haastava” myyntikohde vanhoine rakennuksineen. Nehän ovat kauniit ja idylliset, mutta ovat kunnostusta vaativia suojelurakennuksia.

Hän kertoo, että Senaatti-kiinteistöt on keskustellut Perttulasta Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

– Kaupunki olisi varmaan kiinnostunut joistakin tietyistä osista, mutta ei välttämättä ole valtion edun mukaista, että myisimme alueesta jonkin nurkan pois, Laitakari sanoo.

Laitakarin mukaan Senaatti-kiinteistö ei ole vielä käynyt keskusteluja muiden ostajakandidaattien kanssa. Myöskään alueen kaavoitus ei ole ollut vielä esillä.

Sijainti mainio

Laitakari sanoo uskovansa, että löytyy ostaja, joka kokee Perttulan hienot rakennukset mahdollisuutena.

– Lisäksi sijainti on mitä mainioin, sekä suhteessa Hämeenlinnan keskustaan että pääkaupunkiseutuun.

Mihin käyttöön Perttula teidän mielestänne sopisi?

– Ostaja voisi olla kiinteistökehittäjä, joka myy sitten Perttulan paloina eteenpäin. Tai se voisi olla sijoittaja, joka pitää kokonaisuuden, tai joku, joka ryhtyy vuokraamaan tiloja. Tässä vaiheessa ei pysty ottamaan kantaa.

Se, että Kiipulan ammattiopisto käyttää osaa asuntolatiloista vielä ensi lukuvuoden ajan, ei vaikuta todennäköisesti vaikuta Perttulan myyntiin.

– Jos ostaja löytyy ennen kuin vuokrasopimus loppuu, Perttula myydään vuokrasopimuksineen. Kun kerran vuokrasopimukset on irtisanottu, meidän on pakko ryhtyä toimiin.

Opetuskäytössä Perttulan rakennukset eivät ole enää toukokuun jälkeen. Kiipulan ammattiopisto siirtää opetuksen osin Hämeenlinnan Punaportille ja osittain Janakkalan Kiipulaan.

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic