Kanta-Häme

Perttulan tiloista vuokrattu jo puolet

Perttulan alueen viime keväänä ostanut kiinteistösijoitusyhtiö Y-K Finland oy on houkutellut kulttuurihistorialliselle alueelle uusia vuokralaisia nopeaan tahtiin.

Lähes 50 rakennuksesta ja 60 hehtaarin maa-alasta koostuvan alueen asuin- ja yrityskäyttöön soveltuvista tiloista on vuokrattu jo noin puolet.

Asuinkiinteistöistä ilman vuokralaista on vain pari yksiötä, ja kiinnostus alueen vanhimpia ja arvokkaimpia rakennuksia kohtaan on ollut suurta. Entisen oppilasasuntola Taimelan talosta on tehty vuokrasopimus hoivapalveluja tarjoavan säätiön kanssa.

Entinen opetuskorjaamo on vuokrattu autokorjaamolle, ja kaksi rakennusta on vuokrattu taiteilijapariskunnille asunnon ja ateljeen yhdistelmäksi.

Kiinteistösijoitusyhtiön omistaja Petri Yrjö-Koskinen remontoi perheelleen asuintilat Perttulan 1860-luvulla valmistuneeseen päärakennukseen.

– Lisäksi rakennukseen mahtuu toimistotiloja hyvin joustavasti yhden ja 25 vuokralaisen väliltä. Tilat ovat muunneltavia ja sopivat eri käyttäjille, Yrjö-Koskinen kaavailee.

Yrjö-Koskinen uskoo suuren kiinnostuksen syyksi paitsi alueen historian, myös kilpailukykyisen hinnan.

– En polje hintoja, mutta pystyn vuokraamaan tekniikaltaan hyväkuntoisia tiloja huomattavasti edullisemmin kuin esimerkiksi Hämeenlinnan keskustassa. Kun ajattelee taloustilannetta, niin on tiloihin ollut kiinnostusta hyvinkin kohtuullisesti.

Kehittämistä pitkällä tähtäimellä

Petri Yrjö-Koskinen kertoo kiinnostuneensa Perttulasta alun perin ainoastaan sijoitusmielessä, mutta ihastuneensa alueeseen ja sen historiaan noin vuoden kestäneen tarjouskilpailun aikana

– Kävi ilmi, että ukkini ukki on ollut mukana Perttulan kehittämisessä, ja rakastuin alueeseen vähän liikaakin, Yrjö-Koskinen nauraa.

Yrjö-Koskinen on asunut perheineen Perttulassa nyt noin kolmen viikon ajan.

– Tämä on aivan erilainen kohde kuin muut sijoitukseni. Ihastuminen kohteeseen on ostajalle aina huono asia, se voi maksaa satojatuhansia euroja.

Tulevaisuudessa Yrjö-Koskinen aikoo kehittää Perttulan aluetta sen historiaa arvostaen.

– Ensin haluan saada tämän alueen elämään, ja sitten mietin jatkojalostusta pitkällä tähtäimellä. Perttulan arvo on paljon muutakin kuin maata ja kiinteistöjä. Tämä on vähän kuin Hämeenlinnan Fiskars. (HäSa)

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic