Kanta-Häme

Perusopetus saa valtionavustusta

Opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) on jakanut 60 miljoonaa euroa valtionavustusta perusopetuksen opetusryhmien pienentämiseen. Avustusta on jaettu yhteensä 239 opetuksen järjestäjälle.

– Pidän hyvin tärkeänä, että vaikeassa taloustilanteessakin voimme tukea ennätyksellisellä summalla kuntia niiden pyrkimyksessä antaa jokaiselle lapselle opetusta kohtuullisen kokoisessa ryhmässä, ministeri Gustafsson iloitsee.

Hämeenlinnan kaupunki saa avustusta 944 400 euroa.

– Avustusta tullaan käyttämään resurssiopettajien palkkaamiseen ja ryhmien jakamiseen. Tuki on kohdennettu kouluille, joissa tarve on koettu erityisen suureksi. Perusteina tarpeelle ovat muun muassa alueelliset syyt sekä oppilasryhmien sosiaaliset taustat, sanoo opetuspalveluiden tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.

Opetuksen järjestäjä voi käyttää valtionavustusta vain opettajien palkkakustannuksiin, resurssiopettajien lisäämiseen eli opettajien samanaikaisopetuksen järjestämiseen luokassa sekä jakotunteihin tai ryhmien jakamiseen pysyvästi.

Opettaja voidaan palkata ensisijaisesti yli 25 oppilaan ryhmiin.

Rahoitus tulee palauttaa opetus- ja kulttuuriministeriöön, jos ryhmäkokoja on päätetty kasvattaa lukuvuonna 2013–3014 edelliseen vuoteen verrattuna, tai jos opettajien lomautus kohdistuu opetukselliseen aikaan ja ryhmät suurenevat. (HäSa)