Kanta-Häme

Perussuomalaisten kannatus kasvoi kahdessa kaupungissa

Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa perussuomalaiset levittivät kannatustaan siinä määrin, että puolue nousi suosituimmaksi puolueeksi 34 kunnassa. Näistä kunnista vain Pirkanmaalla olevassa Kihniössä perussuomalaiset oli ollut suosituin puolue jo vuoden 2007 vaaleissa.
 
Suomen perussuomalaisimmaksi kunnaksi tituleeratussa Kihniössä puolueen kannatus laski kuitenkin nyt. Kun viime vaaleissa Kihniö oli ainut kunta, jossa perussuomalaisten kannatus nousi yli 50 prosentin, nyt se laski lähes kuudella prosenttiyksiköllä 47,9:ään.
 
Sen sijaan Porissa perussuomalaisten kannatus kasvoi nyt 1,5 prosenttiyksiköllä 26,5 prosenttiin ja Kouvolassa jopa 1,9 prosenttiyksiköllä 28,9. Kummassakin kaupungissa perussuomalaiset on suosituin puolue.
 
Viime eduskuntavaaleissa eniten äänestetty puolue vaihtui 48 kunnassa. Silloin 18 kunnassa vaihtui keskustan sijaan suosituimmaksi puolueeksi perussuomalaiset. Näistä kunnista puolet palasi kuitenkin vanhaan malliin, eli äänestivät nyt keskustan suosituimmaksi puolueeksi kunnassaan.
 
Perussuomalaisten ykkössija vaihtui keskustaan Vimpelissä, Hämeenkyrössä, Urjalassa, Mynämäellä, Askolassa, Myrskylässä, Asikkalassa, Kontionlahdella ja Rautavaaralla.

Päivän lehti

5.4.2020