Kanta-Häme

Peruutusaikoja kootusti netistä

Reilut pari vuotta pääkaupunkiseudulla toiminut Peruutusaika.fi-nettipalvelu on vastikään rantautunut myös Hämeenlinnaan.

Käytännössä palveluun liittyneet parturi-kampaamot, kauneushoitolat ja hierontapalveluja tarjoavat yritykset kirjaavat itse sähköiseen palveluun vapaat aikansa, jossa ne ovat kootusti ja valtakunnallisesti asiakkaiden nähtävillä ja varattavissa hintoineen ja palvelun sisältöineen.

– Hinnoissa on täkynä 15–40 prosenttia alennusta, mutta tästä ei ole silti tarkoitus tehdä mitään yritysten alennushallia, kertoo Peruutusaika.fi-yrityksen toimitusjohtaja Lari Mykrä.

Yhtenä osakkaana on myös hämeenlinnalainen Lauri Orkoneva.

Maksu etukäteen

Varatessaan itselleen sopivan ajan asiakas maksaa sen saman tien nettipankissa tai luottokortilla.

Maksun jälkeen asiakas saa vahvistuksen ajanvarauksesta tekstiviestillä ja sähköpostitse, kuten myös yrittäjä.

– Kun asiakas maksaa palvelusta etukäteen, riski jättää aika käyttämättä pienenee, Mykrä sanoo.

Yritys ottaa palvelun kautta varatuista ajoista 10 prosentin provision, eikä asiakasyrityksillä ole kuukausimaksua. Peruutusaika.fi tilittää asiakasyrityksilleen tuotot kuukausittain.

Merkittäviä lisätuloja

Ainoana hämeenlinnalaisyrityksenä mukana on toistaiseksi Hiusstudio Muoto, joka otti palvelun käyttöön joulukuussa.

– Uskon, että palvelu tavoittaa etenkin niitä asiakkaita, jotka haluavat ajan heti. Mieluummin he varmasti katsovat vapaita aikoja sieltä kuin soittelevat kymmeneen eri paikkaan. Jokainen työ, joka meille tulee, on parempi kuin tyhjä paikka ajanvarauslistassa, sanoo yrittäjä Minna Haantaus-Pekarila.

Hiusstudio Muodolla peruuttamattomat ajat eivät ole Haantaus-Pekarilan mukaan iso ongelma. Niitä on pari kuukaudessa.

Toimitusjohtaja Lari Mykrä kertoo, että palveluun liittymisestä käydään parhaillaan neuvotteluja 5–10 hämeenlinnalaisyrityksen kanssa.

Elokuussa toiminta laajeni Tampereelle. Puolen vuoden sisällä palvelu aiotaan lanseerata myös muihin suurkaupunkeihin: Turkuun, Lahteen, Kuopioon ja Jyväskylään.

Kaikkiaan palvelulla on nyt reilut 60 asiakasyritystä, joille tilityksiä on jo lähtenyt.

Mykrä kertoo yrittäjien olleen tyytyväisiä pääkaupunkiseudulla, jossa palvelu on pisimpään toiminut.

– Yrittäjä myy meidän palvelumme kautta keskimäärin 800 eurolla kuukaudessa itselleen lisätuloa, mikä on tämän alan toimijoille aika merkittävä summa.

Palvelu kehittyy

Monilla alan yrityksillä on myös omat nettivarausjärjestelmät, eivätkä ne keskustele keskenään Peruutusaika.fi-järjestelmän kanssa.

Siksi asiakasyrityksissä joudutaan toistaiseksi käsin kirjaamaan vapaat ajat Peruutusaika.fi-järjestelmään.

Palveluntarjoaja on kuitenkin kehittämässä omaa ajanvarauskalenterijärjestelmää, jota yrittäjät voivat halutessaan siirtyä käyttämään. Tällöin vapaat ajat näkyisivät suoraan Peruutusaika.fi:n sivustolla. (HäSa)