Kanta-Häme

Petäys Resort houkuttelee ulkomaalaisia turisteja mäntyjen väliin kiinnitettävillä teltoilla

Vanajaveden maisemia voi teltasta ihailla noin metrin korkeudelta ilmasta.
Petäys Resortin yrittäjä Juha-Pekka Tuominen paljastaa itsekin nukkuneensa yön puussa. Kuva: Pekka Rautiainen
Petäys Resortin yrittäjä Juha-Pekka Tuominen paljastaa itsekin nukkuneensa yön puussa. Kuva: Pekka Rautiainen

Aaltojen liplatus, kesäinen tuulenvire ja koko taivaan punaiseksi värjäävä auringonlasku.

Vanajaveden upeista maisemista on voinut viime kesästä alkaen nauttia uudesta vinkkelistä Hattulassa sijaitsevassa Petäys Resortissa, jossa korkeuksiin kurkottavien petäjien väliin on viritetty yöpymistelttoja ilmaan. Korkeanpaikan kammoa teltoissa ei tarvitse pelätä, sillä ne keikkuvat vain noin metrin korkeudella.

Telttoja markkinoidaan elämysmatkailijoille uudenlaisena luontokokemuksena.

– Tänä päivänä matkailuyritysten on hyvä erikoistua. Tämä sopi meille, kun meillä on komeita petäjiä, joiden väliin teltat saa hyvin laitettua, kertoo Petäys Resortin yrittäjä Juha-Pekka Tuominen.

Puihin kuormaliinoilla kiinnittävät Tentsile-teltat muistuttavat riippumattoja, ja ne on katettu hyttyset pois pitävällä verkolla. Sateen sattuessa teltan voi kattaa toisella kankaalla, jolloin sisäänkäynti tapahtuu teltan pohjaan vetoketjulla avattavasta aukosta.

– Tämän lähemmäksi luontoa ei oikein pääse, Tuominen sanoo ja kiipeää telttaan helpon oloisesti.

 

Telttaan mahtuu yöpymään kahdesta kolmeen aikuista. Telttayöpyminen on kiinnostanut pariskuntia, mutta ainakin yksi lapsiperhekin on viettänyt yönsä mäntyjen suojissa.

Puihin kiinnitettävä teltta on ympäristöystävällinen majoitus, jonka hiilijalanjälki on pieni. Maakaan ei mene ryttyyn teltan alla.

Vastaavia telttoja on Suomessa jo jonkin verran. Petäyksen malli, jossa telttamajoituksen lisäksi saa halutessaan hotellihuoneen, on harvinaisempi. Jos luonto-olosuhteet käyvät yön aikana liian rajuiksi, voivat matkalaiset vetäytyä hotellihuoneeseensa.

Elämyskokemukseksi puussa nukkuminen ei ole kalliimmasta päästä, yö teltassa maksaa suunnilleen tavallisen hotelliyön verran.

 

Erikoinen yöpymismahdollisuus on kiinnostanut kansainvälistä yleisöä, muun muassa intialaisia ja kiinalaisia turisteja. Telttamajoittujista enemmistö on ollut ulkomaalaisia.

Vuodesta 2017 asti Petäyksen yrittäjänä toimineella Tuomisella on vankka kokemus hotelliliiketoiminnasta Lapista. Tuominen on tuonut Lapista kerryttämänsä kokemuksen mukanaan Petäykseen, jossa ulkomaalaisten asiakkaiden määrä on muutamassa vuodessa viisinkertaistunut.

Tällä hetkellä Vanajaveden kevättuulessa väpättää kaksi telttaa, mutta kysyntää olisi useammallekin. Suunnitteilla on lisätä telttojen määrää ensi vuodeksi. häsa

Päivän lehti

28.1.2020