Kanta-Häme

Peter Pan ottaa Majakan haltuun

Vuosi sitten Riihimäen nuorisoteatteri esitti Majakan kauppakeskuksessa näytelmän Meidän jengi. Tuolloin päänäyttämönä oli vain yksi huone.

Nyt poppoo pistää paremmaksi tämän vuoden viimeisessä tuotannossaan, jonka päähenkilö kieltäytyy kasvamasta aikuiseksi. Kyseessä on tietenkin J.M. Barrienin klassikkoon pohjautuva näytelmä Peter Pan, joka tuo Mikä-mikä-maan mukanaan yhdestä huoneesta Kauppakeskus Majakan käytäville.

– Olin pistänyt merkille, kuinka paljon tyhjiä liikehuoneistoja Majakassa on. Päätimme sitten vallata koko kauppakeskuksen, ohjaaja Pia Serkamo naurahtaa.

Mystiikka ja taika syntyvät hillityin lavastein Farssitrilogia-ryhmän 15 yläasteikäisen teatterilaisen hyppysissä.

Vuorovaikutteista

Tarina on lyhennetty tunnin mittaiseksi Pirjo-Riitta Tähden dramatisoinnista. Katsojan mielikuvituksen luottava Serkamo huomauttaa, ettei esitys ole missään nimessä valmiiksi pureskeltu.

– Siinä on omat koukkunsa kaiken ikäisille. Sanotaan vaikka näin, että Peter ja Helinä-keiju ovat pulassa, jos katsojat eivät osallistu tarinan kulkuun, Serkamo vinkkaa.

Lapsille esitykseen on varattu eturivin lattiapaikat matoilta, niin Kadonneiden Poikien kotikolon kuin Sulosen perheen lastenhuoneen sängyn läheisyydestä. Kyse on lennokkaasta tarinasta, josta ei puutu onnellisia ajatuksia, keijupölyä, musiikkia kuin merirosvojakaan.

Serkamo sanoo luovuttavansa esityksen nuorten näyttelijöiden haltuun paitsi hymyssä suin, mutta myös suurta ihmetystä tuntien.

– En voi muuta kuin hämmästellä sitä intoa, motivaatiota ja taitoa, joilla vasta tänä syksynä perustettu ryhmä on herättänyt satumaailman eloon.

Vihreänuttuisen Peter Panin voi bongata kumppaneineen marraskuun aikana kahdeksan kertaa kauppakeskuksen Mikä-mikä-maasta. (HäSa)

Riihimäen nuorisoteatterin Peter Pan seikkailee Kauppakeskus Majakassa seuraavan kerran pe 15.11. kello 19.

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic