fbpx
Kanta-Häme

Petri Yrjö-Koskinen osti Suomenkasarmin

Arvokas Suomenkasarmin alue Hämeenlinnan keskustassa on myyty Petri Yrjö-Koskisen omistamalle Y-K oy Finland yhtiölle. Myyjänä oli valtio, ja kaupan operoi Senaatti-kiinteistöt. Asiantuntija-apuna toimi kaupungin Linnan Kehitys -yhtiö.

Alue käsittää noin neljä hehtaaria ja 14 rakennusta, jotka on rakennettu pääosin vuosina 1882–1913. Alueella sijaitseva Palkeet-toimistorakennus ei sisälly kauppaan.

Rakennusoikeutta alueella on runsaat 13 000 neliömetriä. Äskettäin lainvoimaiseksi tullut kaava mahdollistaa lisäksi neljän uuden kerrostalon rakentamisen, joiden kerrosala on yhteensä runsaat 4 000 neliötä.

Senaatti-kiinteistöt myi kasarmialueen avoimella tarjouskilpailulla. Kauppahinta oli noin kolme miljoonaa euroa. Kaupan myötä uusi omistaja Y-K oy Finland ottaa vastuulleen myös kasarmirakennusten mittavat ylläpitokulut.

Alueen vanha rakennuskanta on kauttaaltaan suojeltu. Puolustushallinnon toiminta alueella loppui tämän vuoden alussa. Jatkossa Yrjö-Koskinen aikoo sekä myydä että vuokrata rakennuksia.

– Alueesta on tarkoitus luoda yksi Hämeenlinnan keskustan vetovoimaisimpia asuin- ja liiketoiminta-alueita, joka kunnioittaa vanhaa historiaa ja liittää siihen nykyaikaisen elämäntyylin. Alue tulee olemaan kaikkien käytössä, ja sinne tulee muun muassa kävelykatuja alueen läpi, Yrjö-Koskinen sanoo.

Petri Yrjö-Koskinen omistaa Hämeenlinnassa myös Perttulan alueen. HäSa

 

 

Menot