Kanta-Häme

Piehtaroimista rakastava ravuri

Riitta Väisäsen ruuna Sune eli Clever Ending saattaa pinkoaaitauksessaan kiitolaukkaa niin, että kengät sinkoilevat kavioista.

Nimeni: 
Clever Ending, emäni Never Endingin mukaan. Suvussani on myös Happy Ending.
 
Lempinimeni:
Sune. Emäntäni tytär Sofia ”Viltsu” Mäkkylä keksi pienenä lempinimeni leffasta Tyttö, sinä olet tähti.
 
Ikäni:
10 vuotta.
 
Asun:
Orimattilassa.
 
Rotuni:
Amerikan-sukuinen lämminverinen. Olen lihaksikas, jaksava hevonen.
 
Tapasin emäntäni:
Ensi kertaa kotitallissani Orimattilassa. Emäntäni oli mukana, kun synnyin. Kaikki meni ihan hyvin. Emäntäni auttoi maailmaan myös emäni. Äitini voitti useita isoja ravikilpailuita. Emäntäni mielestä hän oli tallin paras ja nopein tamma. Emäni kuoli viime talvena 26-vuotiaana.

Luonteeni:
Olen kiltti ja kilpailuissa asiallisesti käyttäytyvä ravihevonen. En ryöhää enkä potki.

Hoidan ulkonäköäni
Emäntäni laittaa välillä häntääni ja harjaani kiiltoa ja sivelee kaviorasvaa niin, että kaviotkin kiiltävät. Kovalla tuulella selkääni laitetaan loimi. Kerran heittäydyin hiekkaan piehtaroimaan ja likasin loimeni. Emäntääni harmitti hetken, mutta hän ei suuttunut. Hänen mielestään olisi kiva joskus itsekin piehtaroida ja pyöriä pehmeässä hiekassa. Piehtarointi on terveen hevosen merkki. Kipeä ei tee niin, ellei sillä ole ähky.

Herkkuani ovat
Porkkanat. Heinistä olen tosi tarkka. Yleensä saan superheinää. Protestoin, jos seassa on huonolaatuista heinää.

Kun hermostun
Saatan säpsyillä. Säikähdin kerran takaani kuuluneita ääniä niin, että hyppäsin ilmaan. Kaikki jalkani olivat irti maasta. Linttasin vahingossa emäntäni jalan päälle. Onneksi hänellä oli jalassaan kovakärkiset kengät, eikä hänen jalkansa murtunut. En tehnyt sitä tahallani.

Osaan näyttää
Ajatuksiani. Jos asiat eivät tapahdu tarpeeksi nopeasti tai palvelu on liian hidasta, heiluttelen karsinassani päätäni. Seiniä en potki.

Pahoitan mieleni
Vääränlaisesta leivästä. Minulle ei kelpaa mikään vaalea leipä, toisin kuin monelle syöppötautiselle. Syön vain tummaa leipää. Se on terveellistä. Odotan, että talliin tulijalla on aina tuliaisia. Emäntäni ei aina anna leipää, kun sitä kerjään. Silloin työnnän turpani hänen taskuunsa ja kysyn, olisiko hänellä mitään syötävää.

Ärsyynnyn
Jos tallikaverini lähtee jonnekin, mutta minä joudun jäämään yksin kotiin. Alan hillua ja laukkailla laitumella.

Olen tuhonnut
Kenkäni. Innostuin pari viikkoa sitten laukkaamaan niin kovaa, että potkaisin vahingossa kenkäni nauloineen pois kavioistani. Kun olen iloisella, hyvällä mielellä, laukkaan aitauksessani hirveää vauhtia ja vedän liinat kiinni portilla. Emäntäni mielestä olen välillä vähän tohelo pellehermanni. Käytän polvisuojuksia, etten laukatessani satuta itseäni.

Lempipaikkani maailmassa
Oma boksi tallissa ja laidun. Boksissani on kivat puoliovet. Voin työntää pääni käytävälle ja kuikuilla tallin tapahtumia.

Paljastan emännästäni
Emäntäni lellii minua ja tallikaveriani makupaloilla. Tiedän, että saamme häneltä herkkuja. Aiemmin hiittailimme (kilpavauhtista valmennusajoa) ja ajoimme paljon yhdessä, mutta enää hänen polvensa eivät kestä sitä.
 

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic