Kanta-Häme

Pieni ele kerää apua sotainvalideille

Eurovaalien yhteydessä järjestetään Pieni ele -keräys, jonka taustavoimina on Hämeenlinnassa 16 vammais- ja terveysyhdistystä.

Keräyksen tuotolla tuetaan muun muassa sotainvalidien pärjäämistä kodeissaan. Yksi mukana olevista hämeenlinnalaisista järjestöistä on Sotainvalidien Veljesliiton Lammin ja Tuuloksen osasto. Se käyttää oman keräystuottonsa sotainvalidien kotipalveluun.

– Keräysvaroilla tuetaan sotainvalidien ja sotainvalidien leskien kotona selviytymistä. Tuki voi olla esimerkiksi siivousta, pihatöiden tekoa tai pieniä kodin korjaustöitä, kertoo Anja Huostila Lammin ja Tuuloksen osastosta.

Pieni ele -lipaskeräys järjestetään EU-vaalien äänestyspaikoilla sekä ennakkoäänestyksen yhteydessä 14.–20.5. että varsinaisena vaalipäivänä 25.5.2014. Puolet Hämeenlinnan keräyslippaiden tuotosta käytetään paikalliseen toimintaan ja toinen puoli valtakunnallisesti vammaisten ja pitkäaikaissairaiden aseman parantamiseen, esimerkiksi kuntoutukseen ja apuvälineiden hankintaan.

Keräykseen voi osallistua myös verkkomaksulla osoitteessa www.pieniele.fi sekä lahjoittamalla Otto-käteisautomaatilla. Tekstiviestillä voi osallistua lähettämällä viestin LAHJOITA 5 numeroon 16301. Tekstiviestin lahjoitussumma on 5 euroa. (HäSa)

Mainos