Kanta-Häme

Pieni ja pippurinen talkooporukka siisti Sääksniemen venerantaa

Äimäjärven eteläpäässä sijaitsee suosittu Sääksniemen vene- ja uimaranta, joka pusikoituu nopeasti ja tuo tekee kulkemisen hankalaksi. Nyt on rantaa siistitty ja parkkipaikkaa ehostettu, kun pienehkö talkooporukka pisti toimeksi keväisenä lauantaipäivänä.
 
Veneranta sijaitseen entisen Kalvolan eli nykyisen Hämeenlinnan puolella lähellä Hattulan rajaa. Siivousaloitteen tekijöihin lukeutui muun muassa hämeenlinnalainen Repa Cajander, joka pyysi kaupungilta luvan kyseisiin toimiin.
 
Talkoojoukko koostui lähinnä Hattulan puolen kesäasukkaista, kun Cajander oli kuumesairaana.
 
– Päätettiin vähän auttaa ”köyhää naapurikaupunkia”. Kaupunki lupasi kyllä hakea risut pois, kertoi talkoopomo, somerolainen Ari Seppänen.
 
Arin vaimo Susanna hoiteli paikalle grillimakkarat, kahvit ja muut eväät. Ari laulatti taidokkaasti moottorisahaa ja risuja olivat myös raahaamassa hattulalainen Piia Kulokorpi sekä hyvinkääläiset Tuula Vainiomäki ja Jussi Inomaa.
 
Rantaan vievä tie ja parkkipaikka sijaitsevat viettävällä savisella pellonpohjalla, josta sadekelillä on usein hinailtu autoja pois. Nyt saatiin tähänkin parannusta Hattulan puolelta. Juha Oripelto lahjoitti kaksi traktorin peräkärryllistä karkeaa soraa. Lastaajana lähtöpäässä toimi Pasi Kallio ja Pentti Jaakkola toi sorat paikalle.
 
Naapuriapu ei Sääksniemen venerannalle ollut ihan ainutkertaista. Pari vuotta sitten Marko Kihlamo kumppaneineen asensi vinksin vonksin kallelleen menneiden uimakoppien alle isot ja tukevat betonilaatat.

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic