fbpx
Kanta-Häme

Pieni sisustamo torin laidalla

 

Vanhoihin Aarikan tiloihin on kevään aikana kehkeytynyt Pieni sisustamo, josta löytyy osaamista moneen lähtöön. Sisustussuunnittelijat Tarja Kapanen, Minna Rönkkö ja Annukka Nurminen sekä pihasuunnittelija Leena Veikkola työskentelevät saman katon alla, mutta jokainen omalla toiminimellään.
 
– Meiltä saa kaikenlaista sisustussuunnittelua julkisista tiloista kylpyhuoneisiin ja kokonaisiin kerrostaloihin, Kapanen kertoo.
 
– Keveimmillään tehdään stailausta ja neuvontakäyntejä, joilla voimme antaa vinkkejä sisustukseen. Voimme auttaa valitsemaan vaikkapa tapetteja ja mattoja.
 
Yhteenliittymän nimi haluaa viestiä maanläheisyydestä ja helposta lähestyttävyydestä. Televisiossa pyörivät sisustusohjelmat ovat tuoneet alaa paljon lähemmäs tavallista ihmistä, eikä suunnittelu ole niin kallista kuin kuvitellaan.
 
– Suunnittelulla voi säästää rahaa ja yleensä se on vain murto-osa remonttien kokonaiskustannuksista, ammattilaiset painottavat.
 
– Budjeteissa usein säästetään esimerkiksi pihasuunnittelussa ja sitten tehdään virheitä, jotka ajan myötä tulevat maksamaan paljon rahaa.
 
Esimerkkinä Pienen sisustamon hinnoista nelikko esittää karkean laskelman 180 neliön uudiskohteesta. Täydellinen sisustussuunnitelma, joka pitää sisällään kalusteet, pinnat ja materiaalit aina saunaa ja kylpyhuoneiden pyyhekoukkuja myöten maksaa noin 2500-3000 euroa.
 
Pihasuunnitelmien hintahaitaria on vaikeampi arvioida, mutta kustannukset pyörivät 1500 euron molemmin puolin. Kaikissa tapauksissa suunnittelijat tekevät kohteissa ensin arviokäynnin, josta ei vielä veloiteta.
 
Pienellä sisustamolla on muun muassa Saunatalon, Tulisija-Infon, Casadeco-tapettien ja Tank indoor -liukuovikaapistojen edustus. Kolmella sisustussuunnittelijalla on näkemyksissään paljon yhteistä, mutta erojakin löytyy.
 
– Kyllähän meillä kaikilla on oma makunsa, mutta suunnitelmat tehdään kuitenkin aina asiakkaan ehdoilla, Nurminen muistuttaa.
 
– Nykyään ihmiset yhdistelevät entistä rohkeammin vanhaa ja uutta. Halutaan ehkä modernit raamit, mutta samalla halutaan säilyttää jotakin entisiltä ajoilta.
 
Rönkön mukaan tämän päivän asumisessa ovat suuressa arvossa toiminnallinen helppous ja säilytystilojen käytännöllisyys. Kasvien maailmassa trendikästä on hyötyajattelu.
 
– Kerrostaloissa suosittuja ovat parvekepuutarhat ja todella pienet kasvihuoneet, Veikkola sanoo.
 
– Puutarhoihin sitten halutaan nykyään omenatarhat, kasvimaat ja marjapensaita.
 
AP Sarjanto

Menot