Kanta-Häme

Pietikäinen johtaa kokoomusmeppejä

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) ei ehdi vaalien jälkeen lomailla, sillä hänet valittiin kokoomuksen meppiryhmän puheenjohtajaksi.

Valinta tarkoittaa sitä, että Pietikäinen osallistuu ryhmän puolesta keskustaoikeistolaisen EPP-ryhmän neuvotteluihin, jotka käynnistyivät samantien vaalituloksen selvittyä.

– Neuvottelut alkavat heti. Lennän heti tänään Brysseliin, Pietikäinen kertoi tiistaina Hämeen Sanomille.

Neuvottelut koskevat parlamentin tälle vaalikaudelle jaettavia tehtäviä.

Pietikäisen valinta kokoomuksen kolmihenkisen ryhmän johtoon oli luontevaa, sillä äänikuningas Alexander Stubb on kesäkuussa pitkälti kiinni ulkomaankauppaministerin tehtävissä ja kokoomuksen puheenjohtajakisassa.

– Olenhan lisäksi ryhmän seniori, Pietikäinen muistuttaa.

Hänen ja Stubbin lisäksi kokoomuksen ryhmään kuuluu nykyinen kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkunen.

Euroopan parlamentin EPP-ryhmän kaikki uudet mepit kokoontuvat Brysselissä keskiviikkona 4. kesäkuuta ja valitsevat järjestäytymiskokouksessaan ryhmälle uuden puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat.

Uusi Euroopan parlamentti kokoontuu ensimmäiseen täysistuntoonsa Strasbourgiin 1. heinäkuuta, jolloin uusien meppien kausi virallisesti alkaa. Ensimmäisessä täysistunnossa valitaan parlamentin puhemies, varapuhemiehet ja kvestorit sekä päätetään meppien valiokuntapaikoista. (HäSa)