Kanta-Häme

Pietikäinen vaatii keskustan Sipilältä selvitystä EU-linjasta

 

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) vaatii keskustan puheenjohtajalta Juha Sipilältä selvitystä puolueen EU-linjasta. Pietikäinen kysyi keskiviikkona vappupuheessaan, ajaako keskusta radikaalia linjanmuutosta Suomen nykyiseen EU-politiikkaan vai onko se mahdollisena hallituspuolueena valmis jatkamaan nykyistä aktiivista EU-politiikkaa.
 
– Eräiden keskusta-aktiivien piirissä on satunnaisen hyvän galluptuloksen perusteella jo ryhdytty rakentamaan uutta perussuomalaisten ja keskustan yhteistyön varaan rakentuvaa EU-skeptistä hallitusta, Pietikäinen arvioi Hämeenlinnassa ja Vantaalla pitämässä vappupuheessaan.
 
Hän pitää keskustan julkisuudessa näkynyttä linjaa ristiriitaisena ja harhaanjohtavana, sillä EU-skeptikkojen ohella puolueessa on kuulunut myös päinvastaisia puheenvuoroja.
 
– Muun muassa europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen puheenvuoroissa vaadittu hallitusta ajamaan EU:ssa esimerkiksi tehokkaampia veroparatiisien ja harmaan talouden vastaisia toimia. Samaa on myös puheenjohtaja Sipilä vaatinut, Pietikäinen toteaa.
 
Nämä avaukset ovat Pietikäisen mukaan hyvin kannatettavia, mutta tehokkaimpien keinojen käyttö edellyttäisi jäsenmaiden yhteistyön tiivistämistä ja EU:n toimivallan kasvattamista.
 
– On äänestäjien aliarvioimista vaatia samaan aikaan toimia, jotka merkitsisivät syvenevää integraatiota ja toisaalta antaa vaikutelma, että keskusta hallituspuolueena ajaisi EU:ssa nykyistä hallitusta skeptisempää ja passiivisempaa politiikkaa, Pietikäinen toteaa.
 
Hän on osallistunut europarlamentin talous- ja raha-asiainvaliokunnassa ryhmänsä pääneuvottelijana juuri valmistuneen veronkierron, veropetosten ja aggressiivisen verosuunnittelun estämiseksi laaditun toimintasuunnitelman laatimiseen. (HäSa)

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic