Kanta-Häme

Pietikäinen ylistää Lahden yhteishenkeä

Kokoomuksen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ylistää Lahden puoluekokouksen ilmapiiriä ja puolueväen nykyistä yhteishenkeä.

– Meillä ei lakaista maton alle näkemyseroja.

Kokoomuksella on Pietikäisen mukaan ollut sellaisiakin vaiheita, jolloin on yritetty olla puhumatta näkemyseroista, toisinaan on myös riidelty.

– Jyrki Kataisen linjana on ollut kaikkien näkemysten kunnioitus ja voimavarojen löytäminen niistä.

Sirpa Pietikäisen mukaan puheenjohtajan persoona vaikuttaa voimakkaasti puolueessa samoin kuin se, millaisia ihmisiä hän kerää ympärilleen.

– Hänen tapansa toimia on vaikuttanut ehdottomasti koko puolueeseen.

Millainen mies on Alexander Stubb?

– Sitähän ei vielä kaikkea tiedetä. Ainakin hän on tavattoman älykäs ja hauska mies, jonka huumori kohdistuu paljolti häneen itseensä. Hän olisi menestynyt varmasti muillakin aloilla, vaikka stand up -koomikkona.

Poliitikkona Stubb on Pietikäisen mukaan vahva eteenpäin katsoja ja omimmillaan EU-politiikassa.

– Kotimaanpolitiikan asiat eivät hänen aikanaan ole niinkään erillisiä, vaan ne laajenevat EU:n suuntaan.

Arvopohjaltaan Alexander Stubb on liberaali, Sirpa Pietikäisen mukaan määritelmän perinteisessä ja totutussa muodossa, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että jokaisella on oikeus olla sellainen kuin on.

– Aate on hyvin yksilökeskeinen ja uskoo talousliberalismin muodossa siihen, että markkinat hoitavat ongelmat. Silloin kaikkinainen säätely on tikkuja rattaissa, Sirpa Pietikäinen kuvailee. (HäSa)