Kanta-Häme

Pihlajakoti muuttaa sairaalan yhteyteen

Kehitysvammaisten asumispalveluyksikkö Pihlajakoti saa uudet tilat Turengissa. Se muuttaa ensi vuoden maaliskuun alussa Janakkalan sairaalan tiloihin, tarkemmin sanottuna F-osaan eli sairaalan uusimpaan, vuonna 2010 valmistuneeseen osaan.

Sairaala ei enää tarvitse niin paljon tiloja kuin aikaisemmin, sillä sen paikkamäärää on juuri vähennetty kymmenellä.

Lisäksi sairaalatiloja käytetään tällä hetkellä väliaikaisina toimistotiloina, koska terveyskeskusalueen B-rakennus on remontissa.

Pihlajakodinkin tilat ovat sijainneet B-rakennuksessa, ja siksi sen kahdeksan asukasta ovat evakossa Kyterinhovin vanhustentalossa.

B-rakennuksen remontin on määrä valmistua marraskuussa. Näihin tiloihin sijoittuvat tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa maahanmuuttajapalvelut, päihdehuolto ja avopsykiatria.

Maahanmuuttajapalvelut ovat toimineet Teollisuustalossa, päihdehuolto ennestäänkin terveyskeskuksen alueella ja avopsykiatria vuokratiloissa Kauppakujalla.

Tilamuutokset olivat teknisen lautakunnan käsittelyssä kuluvalla viikolla. Tilojen muutostyöt maksavat yhteensä 436 000 euroa, ja sitä varten tarvittaisiin tälle vuodelle 391 000 euron lisämääräraha. Loput 45 000 euroa esitetään ensi vuoden talousarvioon.

Talousarviomuutokset menevät seuraavaksi kunnanhallituksen käsiteltäväksi ja lopulta valtuuston päätettäväksi. HäSa

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic