Kanta-Häme

Pihlajalinna jälleen ehdolla Hattulan kumppaniksi

Alustavasti näyttää siltä, että Hattulan terveyspalveluista vastaa edelleen Pihlajalinna, myös uudella vuoden 2018 huhtikuussa alkavalla sopimuskaudella.

– Laadulliset kysymykset ratkaisivat esityksen Pihlajalinnan hyväksi. Vaikka myös Terveystalon tarjous oli hyvä, kunnanjohtaja Lauri Inna korostaa. Hattula maksaa sopimuksesta noin 7 miljoonaa euroa vuodessa.

Hattulan ja Pihlajalinnan nykyinen sopimus terveyspalvelujen tuottamisesta päättyy maalikuussa 2018.

Uuteen sopimukseen kuluu myös uuden terveysaseman rakentaminen.

– Siinä saataneen aikaan muutosneutraali ratkaisu, joka sopii myös tulevan maakunnan suunnitelmiin.

Kilpailutuksen viimeiselle kierrokselle hyväksyttiin neuvottelumenettelyssä Pihlajalinnan ja Terveystalon lisäksi myös Attendo, mutta se ei jättänyt tarjousta.

Hattulalaiset ovat olleet hyvin tyytyväisiä Pihlajalinnan tuottamiin palveluihin.

Alun perin oli tarkoitus ulkoistaa myös joitakin sosiaalipalveluista kuten kotihoito ja ikäihmisten tehostettu palveluasuminen ja kehitysvammaisten palveluja.

Lopulta ulkoistus päädyttiin rajaamaan vain perusterveydenhuoltoa, suun terveyttä, nykyistä vuodeosastoa ja joitakin ns. perustason erikoissairaanhoidon palveluita koskevaksi.

Kilpailutus koski noin 25 prosenttia sote-palveluista.

Kunnanhallituksen hyväksymä sopimus tehdään 15 vuodeksi. Lisäksi siihen sisältyy 5 optiovuotta.

Kunnanvaltuusto käsittelee sopimusta vielä kuun puolivälissä.

Ajatuksena on, että Hattulan kunta ja Pihlajalinna muodostavat yhteisen yhtiön, joka tuottaisi kilpailutetut palvelut. Lisäksi sen vastuulla on uuden terveysaseman rakennuttaminen.

Valmistellessaan sopimusta Hattula on ollut yhteydessä uutta maakuntaa ja sen sote-palveluita valmistelevaan Omaan Hämeeseen.

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic