Kanta-Häme

Pihlajalinna ostaa hämeenlinnalaisen Linnan hammaslääkärit

Pihlajalinna ostaa hämeenlinnalaisen Anula oy:n koko osakekannan. Yritys tunnetaan nimellä Linnan hammaslääkärit.

Linnan hammaslääkärit toimii jo nyt Pihlajalinna Hämeenlinnan (entinen Linnan Klinikka) kanssa samoissa tiloissa ja tiiviissä yhteistyössä.

Hammasklinikan toiminta jatkuu samassa paikassa Raatihuoneenkadulla.

– Kanta-Hämeen alueella Linnan hammaslääkärit täydentää loistavasti palveluvalikoimaamme, kertoo Pihlajalinnan Kanta-Hämeen aluejohtaja Tiina Halinen tiedotteessa.

Anula oy on nuori, tammikuussa 2016 perustettu yritys.

Linnan hammaslääkäreiden toimitusjohtaja ja omistaja Anu Sarin-Arola kertoo Pihlajalinnan lähestyneen häntä pian alkuvuodesta tapahtuneen yrityskaupan jälkeen, jossa Pihlajalinna osti Linnan Klinikan.

– Mietin tarjousta pitkään, sillä olen ollut hieman ketjuvastainenkin. Pääni käänsi se, että kaupan myötä pääsen keskittymään kliiniseen työhön taloushallinnon siirtyessä Pihlajalinnan hoidettavaksi.

Yhä useampi yksityinen hammaslääkäriasema on viime vuosina siirtynyt isojen ketjujen omistukseen. Myös Kanta-Hämeessä on tehty useita hammaslääkäriasemien yrityskauppoja.

Alan keskittyminen ja yrityskaupat ovat jatkuneet, vaikka lähes kaikki isot ja leijonanosa keskisuurista vastaanotoista on jo poimittu ketjuihin.

Yhdistymiskehitystä ja pikkufirmojen katoamista ovat vauhdittaneet menopaineiden kasvu ja uudet, kustannuksia lisäävät vaatimukset.

– Vaikka sote siirtyy myöhemmäksi, näyttää siltä, että kokonaisvaltaiset lääkäriasemat tulee olemaan tapa, miten terveydenhuoltoa tullaan tehokkaasti tulevaisuudessa järjestämään, Sarin-Arola sanoo.

Sarin-Arola jatkaa hammaslääkäriaseman johtavana lääkärinä. Myös yrityksen kahdeksan kuukausipalkkaista työntekijää ja itsenäiset ammatinharjoittajat siirtyvät Pihlajalinnan palvelukseen.

Kauppahintaa ei julkisteta. Anula oy:n liikevaihto vuonna 2017 oli noin 730 000 euroa ja nettotulos oli 15 000 euroa.

– Olen investoinut yritykseen voimakkaasti kahden vuoden ajan. Yhtiön liikevaihto on tänä vuonna voimakkaassa kasvussa, Pihla Sarin-Arola kertoo. HÄSA

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic