Kanta-Häme

Pihlajalinna ostamassa Hattulan kunnanviraston alueen

Hattulassa valmistellaan kahta mittavaa maakauppaa, jotka koskevat Parolan keskeistä aluetta eli entisen kunnanviraston tonttia lähiympäristöineen.

Pihlajalinna ja Hämeen Hoivakodit ovat jättäneet kunnalle tarjoukset maa-alueiden ostamiseksi tulevaa sote-keskusta ja tehostetun asumispalvelun yksikköä varten.

Hattulan kunnanhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle tarjousten hyväksymistä.

Hattulan valtuusto valitsi joulukuun kokouksessaan Pihlajalinnan kunnan perusterveydenhuollon palveluiden tuottajaksi. Yritys tuottaa palveluita nytkin, mutta nykyinen sopimus umpeutuu vuoden kuluttua.

Kilpailutuksen yhteydessä pyydettiin samalla tarjousta myös terveysaseman rakentamisesta Hattulaan.

Pihlajalinna ostaisi alueen, jossa on nykyinen terveysasema, käytöstä poistetut kunnanvirasto, kaksi rivitaloa ja ns. Puutalo sekä päiväkotirakennus.

Kiinteistö oy Hämeen Hoivakodit taas on tehnyt tarjouksen alueen loppuosasta, eli Viertotiehen rajoittuvasta kulmauksesta, jossa sijaitsee käytöstä poistettu päiväkoti.

– Tämä on iso kysymys kunnalle. Kyseessä on erittäin keskeinen alue ja toisaalta tärkeät palvelut, sanoo kunnanjohtaja Lauri Inna.

Kiinteistöjen kehittämistä pohdittiin Innan mukaan valtuustoseminaarissa tammikuussa ja myöhemmin iltakoulussa. Ostotarjouksia esitellään valtuustolle myös viikon päästä keskiviikkona ennen varsinaista valtuuston kokousta.

Pihlajalinnan ostotarjous on ehdollinen, sillä valtuuston joulukuisesta hankintapäätöksestä on tehty valitus markkinaoikeuteen.

– Oleellista tässä on se, että uuden sote-keskuksen suunnittelu voidaan käynnistää, jos valtuusto ensi viikolla hyväksyy myynnin ehdollisena, Inna sanoo.

Hämeen Hoivakodit varautuu tontin ostolla rakentamaan tehostetun asumispalvelun yksikön Parolaan. Hämeen Hoivakodit on Attendon tytäryhtiö, ja Attendo-ryhmittymä oli mukana toteuttamassa tehostetun palveluasumisen yksikköä Willa Katinalaa.

Pihlajalinnan ostotarjous koskee noin 15 000 neliömetrin suuruista aluetta, ja sen kauppahinnan pohjaksi on ehdotettu 480 000 euroa. Tästä vähennetään kiinteistöjen arvioidut purkukustannukset eli 250 000 euroa, jolloin kunta saa alueesta 230 000 euroa.

Hämeen Hoivakotien tarjous taas koskee noin 4 700 neliön suuruista aluetta, ja sen kauppahinta on noin 100 000 euroa. Lisäksi ostaja sitoutuu purkamaan vanhan päiväkotikiinteistön.

Kunnanhallitus käsitteli maanantaina myös entisen Lasihovin eli Satulinnan alueen ostoa kunnalle. Kiinteistön ja rakennuksen hinnaksi on neuvoteltu 300 000 euroa. Päätöstä ei vielä tehty, vaan asia jätettiin pöydälle. HÄSA

Päivän lehti

4.6.2020