Kanta-Häme

Pihlajalinna-päätös ainakin vielä kerran

Forssan kaupunginhallitus käsitteli maanantai-iltana uudelleen hallituksen ja valtuuston jo kertaalleen tekemää päätöstä ulkoistaa osa sote-palveluista yhteisyritykseen.

Kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi olisi halunnut täydentää valtuuston päätöstä useilla kohdin, jotka koskivat mm. päätöksen allekirjoittamista, sopimusten hyväksymismenettelyä ja voimantuloa sekä määrärahaa yhteisyrityksen osakkeisiin.

Kaupunginhallitus äänesti lopulta kahden esityksen välillä, joista toinen oli hankinnan keskeyttäminen ja toinen hankinnan hyväksyminen siinä muodossa kuin valtuuston enemmistö siitä päättä viime viikolla.

Kaupunginhallitus pysyi valtuuston enemmistön kannalla äänin 7-3. Vain kolme kokoomuslaista hallituksen jäsentä oli toisella kannalla.

Paikalla oli mm. Pihlajalinna-sopimusta ajavan hyvinvointikuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) kaupunginhallituksen varajäsenenä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) ja kaupunginjohtaja Kesäniemi jättivät päätökseen eriävän mielipiteen.

Asia etene enää valtuuston käsittelyyn.

Forssan valtuusto päätti toukokuun 29. päivän kokouksessaan, että kaupunki perustaa yhteisyrityksen Pihlajalinna-ryhmittymän kanssa.

Kaupungin ja hykyn edustajat totesivat myöhemmin, että päätöstä pitää täydentää niin, että päätökseen lisätään tarjouskilpailun voittaneen tarjouksen hyväksyminen ja hankintasopimuksen syntyminen vasta kirjallisen sopimuksen allekirjoituksin.

Ainakin allekirjoitusta koskeva kohta näyttäisi yhä puuttuvan päätöksestä.

Sote-uudistusta valmisteleva Oma Häme on vastustanut ulkoistuksia tässä vaiheessa, kun tuleva lainsäädäntö on vielä auki. Lisäksi sille ei ole avattu Pihlajalinna-sopimusta riittävästi riskiarviota varten.

Tarjouskilpailuun osallistunut terveystalo on kertonut valittavansa päätöksestä markkinaoikeuteen. HÄSA

Mainos