Kanta-Häme

Pihlajalinnalle siirtyy vetovastuu Hattulan perusterveydenhuollosta vuoden vaihteessa

Hattulan perusterveydenhuollon palvelut mukaan lukien hammashuolto ja kunnan työntekijöiden työterveys siirtyvät tällöin Pihlajalinnan hoitoon.

Hattulan perusterveydenhuollon palvelut siirtyvät kokonaisuudessaan Pihlajalinnan vastuulle ilmeisesti vuoden vaihteessa.

Tällä hetkellä palvelut järjestetään tilapäisen sopimuksen turvin, sillä Mehiläinen-ryhmittymän markkinaoikeuteen tekemä valitus vaikutti aikatauluihin keväällä. Mehiläinen veti valituksensa pois heinäkuussa, ja sen jälkeen neuvotteluja varsinaisesta sopimuksesta on päästy jatkamaan.

– Käytännön asioita on vielä paljon sovittavana, ja siksi vuoden vaihde on järkevä ajankohta uuden sopimuksen voimaan astumiselle, kertoo Hattulan kunnanjohtaja Katarina Koivisto.

Koiviston mukaan sopimus tulee kunnanhallituksen hyväksyttäväksi marraskuun lopulla.

Hattulan kunta valitsi Pihlajalinnan kunnan perusterveydenhuollon, hammashuollon ja kunnan työntekijöiden työterveydenhuollon palveluiden tuottajaksi viime tammikuussa. Vanha sopimus Pihlajalinnan kanssa meni umpeen maaliskuun lopussa ja sen jälkeen palvelut on tuotettu väliaikaisella sopimuksella.

Hammashuolto on tuotettu kunnan omana palveluna, ja sen siirtyminen Pihlajalinnalle edellyttää yt-neuvotteluja. Kunnan työntekijöiden työterveyshuolto taas on ollut Suomen Terveystalolla.

Hattulassa keskustellaan parhaillaan myös hammashuollon toimitiloista, sillä nykyisessä hammashoitolassa Jaakonkuja 1:ssä on sisäilmaongelmia.

Pihlajalinna teki keväällä tarjouksen Hattulan hammashoidon järjestämisestä, ja ehdotukseen tartuttiinkin. Ajatuksena on ollut, että hammashoito siirtyy tilapäisesti Pihlajalinnan tiloihin Hämeenlinnaan uuden terveysaseman valmistumiseen asti.

Lasten ja koululaisten hammashoito säilyy kuitenkin Parolassa.

Uuden järjestelyn piti käynnistyä jo kesällä, mutta se ei ole vielä toteutunut. Katariina Koiviston mukaan Pihlajalinnalta odotetaan tällä hetkellä uutta, tarkennettua tarjousta.

– Lokakuun alussa järjestely voisi toteutua, jos uusi tarjous hyväksytään, Koivisto kertoo. HÄSA

Toinen kerta toteutui

Hattulan perusterveydenhuollon palveluiden kilpailutus on edennyt mutkien kautta.

Hattulan valtuusto valitsi Pihlajalinnan kunnan perusterveydenhuollon palveluntuottajaksi ensimmäisen kerran joulukuussa 2016.

Suomen Terveystalo valitti päätöksestä markkinaoikeuteen, joka kumosi valinnan kesällä 2017.

Uusi kilpailutus järjestettiin samana syksynä, ja sen perusteella Hattula valitsi Pihlajalinnan tammikuussa 2018.

Mehiläinen-ryhmittymä valitti uudesta päätöksestä, mutta veti valituksensa pois kesällä.

Päivän lehti

11.7.2020