Kanta-Häme

Pihlajalinnan jatkosta neuvotellaan

Yksityinen terveydenhuoltoyritys Pihlajalinna saattaa jatkaa Hattulan terveydenhuollon järjestäjänä myös ensi kevään jälkeen.

– Asia riippuu siitä, minkälaiseen lopputulokseen pääsemme neuvotteluissa. Neuvottelut Pihlajalinnan kanssa ovat olleet meneillään koko syksyn, sanoo Janakkalan perusturvajohtaja Matti Valtonen.

Vuodeosastohoidosta neuvotellaan vielä

Neuvottelut terveyskeskustoiminnan jatkamisesta on saatu päätökseen, mutta vuodeosastohoidon osalta ne jatkuvat vielä. Valtonen arvelee, että neuvottelut saadaan valmiiksi tämän kuun lopussa tai marraskuun alkupuolella.

– Sitten neuvottelutulos viedään yhteislautakunnan eli Janakkalan perusturvalautakunnan hyväksyttäväksi, Valtonen sanoo.

Asia valmistellaan ja päätetään Janakkalassa, koska Janakkala vastaa isäntäkuntana Hattulankin terveydenhuollosta. Kunnat ovat kuuluneet samaan terveydenhuollon yhteistoiminta-alueeseen vuodesta 2009.

Janakkalan perusturvalautakunnan kokouksissa on mukana kuusi hattulalaista luottamushenkilöä aina silloin, kun lautakunta käsittelee Hattulaa koskevia asioita.

Pihlajalinna vuodesta 2008

Tamperelainen yritys Pihlajalinna oy on huolehtinut Hattulan avoterveydenhuollosta vuodesta 2008 ja vuodeosastohoidosta vuodesta 2009.

Hattulan avoterveydenhuolto ja vuodeosastohoito kilpailutettiin viimeksi vuonna 2011. Sopimukset menevät umpeen maaliskuun lopussa ensi vuonna, mutta niihin liittyy kolmen vuoden optio. Neuvotteluja käydään nyt siis tämän option käyttämisestä.

Hämeenlinnan seudulla eli Hämeenlinnassa, Janakkalassa ja Hattulassa pohditaan parhaillaan myös yhteistyötä terveyskeskusten vuodeosastohoidossa. Asia liittyy menossa olevaan kuntarakenneselvitykseen. (HäSa)