Kanta-Häme Hattula

Pihlajalinnan johtava lääkäri perää Hattulan kunnalta tukea palveluiden kehittämiseen

Pihlajalinna Kanta-Hämeen johtava lääkäri Arvo Haapanen rauhoittelee hattulalaisia, että kunnan terveydenhuollon toiminnot kehittyvät ajan kanssa selvästi parempaan suuntaan. Kuva: Riku Hasari
Pihlajalinna Kanta-Hämeen johtava lääkäri Arvo Haapanen rauhoittelee hattulalaisia, että kunnan terveydenhuollon toiminnot kehittyvät ajan kanssa selvästi parempaan suuntaan. Kuva: Riku Hasari

Pihlajalinna Kanta-Hämeen johtava lääkäri Arvo Haapanen tavoitettiin vasta perjantaina kommentoimaan Hattulan terveydenhuollon tämänhetkisiä ongelmia.

Hän vastasi Hämeen Sanomien kysymyksiin sähköpostitse.

Miten neljän lääkärin vaje vaikuttaa terveydenhuollon tilanteeseen Hattulassa?

– Lääkäritilanteen muutoksen vuoksi toimintoja on priorisoitu. Tällä hetkellä vastaanotolla painotetaan kiireellisiä asioita ja kiireettömille asioille varataan aika hieman tavanomaista pidemmälle.

Mistä lääkärien joukkopako johtuu?

– Yksittäisten henkilöiden työsuhteen muutoksia en luonnollisesti voi kommentoida. Yleisesti voi sanoa, että Hattulan kunnan riitauttamat erikoissairaanhoidon tutkimukset ovat vaikeuttaneet käytännön arjen toimintaa merkittävästi ja vaikuttaneet työntekoon kuluneen vuoden ajan. Olemme pyrkineet aktiivisesti kehittämään toimintaa sekä terveyspalveluissa että ikäihmisten palveluissa, mutta emme ole saaneet Hattulan kunnalta tukea palveluiden kehittämiseen. Tämä on edelleen vaikeuttanut käytännön lääkärin työn organisoimista ja siten lisännyt lääkärien työtaakkaa.

Sisäisesti tämän vuoden aikana olemme kiinnittäneet erityistä huomiota siihen, miten vastaanotolle ohjaudutaan.

Miten Pihlajalinna aikoo reagoida tilanteeseen?

– Meidän tärkein tehtävä juuri nyt on saada resurssi riittävälle tasolle ja modernisoida vastaanottotoiminta vastaamaan tämän päivän mahdollisuuksia ja tarpeita. Tavoitteena on myös saada ratkaistua tilanne Hattulan kunnan kanssa molempia tyydyttävällä tavalla.

Mitä vastaatte hattulalaisille, jotka ovat huolissaan kunnan terveydenhuollon laadusta?

– Toiminnot kehittyvät ajan kanssa selvästi parempaan suuntaan. Meillä on edelleen halu kehittää palvelukanavia sekä palvelun tasoa ja saatavuutta. Rekrytoinnissa onnistumme varmasti. Jo nyt lääkärien määrää on lisätty ja meillä toimii kaksi yleislääketieteen erikoislääkäriä muiden lääkärien tukena.

 

 

Päivän lehti

28.1.2020