Kanta-Häme Janakkala

Piispantarkastuksen lähtölaukaus sunnuntaina Janakkalassa – Tarkastusprosessi kestää kokonaisen vuoden.

Piispantarkastusprosessi kestää Janakkalassa vuoden päivät. Tarkastuksen huipennuksena on piispan messu ensi vuoden tammikuussa.
Tampereen piispa Matti Repo osallistuu messuun Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa 20.1. Arkistokuva Humppilan piispantarkastuksesta. Kuva: Seppo Pessinen

Piispantarkastusprosessi on alkamassa Janakkalassa. Sen kunniaksi Tampereen piispa Matti Repo osallistuu seurakuntalaisten kanssa messuun sunnuntaina 20.1. kello 10 Pyhän Laurin kirkossa. Tuolloin vietetään myös kirkkovaltuutettujen kirkkopyhää.

Messun jälkeen on Turengin seurakuntakeskuksessa vuoden kestävän piispantarkastusprosessin aloitustilaisuus, jossa pohditaan seurakunnan tulevaisuuden näkymiä. Tarjolla on lounas. Tilaisuus on avoin kaikille seurakuntalaisille.

Tarkastusvuoden aikana seurakunnassa tehdään hallinnon tarkastus, joka kattaa seurakunnan kirkonkirjat, arkiston, hallinnon, omaisuuden ja rahastot. Tarkastusprosessiin kuuluu myös strategian päivittäminen ja itsearviointi.

Itsearviointi on konsultin tukema ja ohjaama prosessi seurakunnan työyhteisölle ja luottamushenkilöille. Seurakunta arvioi itse, minkä kysymysten äärellä sen juuri nyt olisi hyvä työskennellä, sekä pysähtyy pohtimaan, missä tilanteessa se työyhteisönä ja seurakuntana juuri nyt on.

Piispantarkastus huipentuu tammikuussa 2020 piispan vierailuun seurakunnassa. Tuolloin järjestetään myös piispan messu, joka on seurakunnan yhteinen juhla.

Seurakunta järjestää ensi sunnuntain tilaisuuksiin kuljetukset “eurolla kirkkoon” -periaatteella. Lähtö on Turengin linja-autoasemalta klo 9, Kiipula, Leppäkoski 9.15, Tervakosken linja-autoasema klo 9.30, Kirkkotie, 130-tie, Hakoistentie, Pyhän Laurin kirkko 9.50. Messun jälkeen paluukuljetus.

Lisäksi järjestetään yhteiskuljetus kirkolta Turengin seurakuntakeskukseen ja tilaisuuden jälkeen osallistujien kotiosoitteisiin. HÄSA