Kanta-Häme

Pikakassa pysyy vielä harvinaisuutena

Tuotteet viivakoodinlukijan kautta kauppakassiin, pankkikortti päätteeseen, muutama napin painallus, kiitos ja näkemiin.

– Todella kätevä, jos vain ei ole liian hätäinen, Goodmanin S-marketin pikakassalla perjantaina asioinut Jari Mäkäläinen totesi.

Kauppakeskuksen ruokakaupasta löytyy maailmalla kovaa vauhtia yleistyvät, mutta Hämeenlinnassa laatuaan ensimmäiset pikakassat. Omatoimisille ja kiireisille asiakkaille tarkoitetuilla pikakassoilla ostokset tehdään kortilla maksaen. Myös alkoholin ostaminen onnistuu, mutta ennen maksamista henkilökunnan täytyy käydä toteamassa ostajan ikä.

Kassavastaava Maiju Korhosen mukaan uutuus on otettu hyvin vastaan.

– Jonkin verran on pitänyt ihmisiä houkutella tavallisista kassajonoista pikakassaa kokeilemaan. On ollut nähtävissä arkailua, mutta myös uteliaisuutta, Korhonen kertoi.

Ei suunnitelmissa muualle

Osuuskauppa Hämeenmaan S-market ketjujohtajan Ari Järvisen mukaan Goodmanin pikakassat ovat kokeilu, eikä suunnitelmia miehittämättömien kassojen levittämisestä osuuskaupan muihin myymälöihin ole tehty.

– Pikakassa on ennen kaikkea vaihtoehto tavalliselle kassalle, eikä se missään nimessä sovi kaikkiin kauppoihin.

Pikakassojen on ajateltu olevan hyödyllisiä liikkeissä, joissa asiakasmäärät ovat suuria, mutta keskiostokset pieniä.

K-ryhmän Kanta-Hämeessä sijaitseviin kauppoihin pikakassoja ei ole tulossa ainakaan lähiaikoina.

– Varsinkin hypermarketeissa keskiostokset ovat niin suuria, etteivät pikakassat ole niissä järkeviä, Tiiriön Citymarketin tavaratalojohtaja Visa Vainiola toteaa.

Siwat ja Valintatalot omistava Suomen Lähikauppa Oy ei myöskään suunnittele pikakassojen tuomista myymälöihinsä. (Häsa)

Menot