Kanta-Häme

Pikakokous myönsi lainantakauksia

Kaikesta taustakuohunnasta huolimatta Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto onnistui pysymään maanantain kokouksessaan asialinjalla. Kokous olikin ennätysmäisen lyhyt – vain 17 minuuttia.

Esillä ei ollut valtuutettu Kari Ilkkalaan (ps.) ja hänen tunnustamaansa tietovuotoon liittyviä asioita. Ne ehtivät aikaisintaan huhtikuun kokoukseen.

Sen sijaan hänen entiselle puoluetoverilleen Ismo Soukolalle (sit.) myönnettiin hänen omasta pyynnöstään ero valtuuston jäsenyydestä.

Hän pyysi eroa valtuuston edellisessä kokouksessa sillä perusteella, että on menettänyt luottamuksensa kaupungin virkamies- ja luottamusjohtoon.

Luottamuksen menetys ei riitä eron perusteluksi. Soukola onkin myöhemmin täydentänyt eronpyyntöään sillä perustelulla, että on toiminut yli neljä vuotta valtuutettuna.

– Se on lain mukaan riittävä peruste, valtuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) totesi.

Tilalle nousee perussuomalaisten 1. varavaltuutettu Tauno Lahtinen. Hän asuu Loimalahdessa. Hänkin on toiminut poliisina, mutta on nyt eläkkeellä.

Valtuusto myönsi lainantakaukset uimahallin peruskorjaukseen ja laajennukseen Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:lle ja Turuntie 1:n rakentamiseen ja peruskorjaukseen Hämeenlinnan Asunnot oy:lle.

Halliyhtiö ottaa 13 miljoonan euron lainan Kuntarahoitus oy:ltä uimahallin peruskorjaukseen. Samassa yhteydessä rakennetaan noin 400 neliön sisäliikuntatilat korvaamaan Hämeenkaaren tiloja keskikaupungilla.

Kaupunginvaltuusto päätti myöntää lainalle takauksen. Samalla se varautuu noin 600 000 euron vuosittaiseen toiminta-avustukseen, jota tarvitaan lainan lyhentämiseen. Lisäksi varaudutaan myös korkokustannuksiin. Laina-aika on 20 vuotta.

Uimahalli menee kiinni kesäkuussa. Peruskorjauksen ja laajennuksen pitäisi valmistua siitä reilun vuoden kuluttua alkusyksystä 2017.

Tauno Lahtinen hämmästeli miten 400 neliön lisärakentaminen voi kasvattaa käyttökustannuksia 40 000 eurolla.

Halliyhtiön hallituksen puheenjohtaja Timo Saviniemi (kok.) arvioi, että summa tulee energiansäästönä takaisin.

Hämeenlinnan Asunnot oy:lle valtuusto myönsi takauksen 5,1 miljoonan lainalle. Sillä peruskorjataan Turuntie 1:ssä sijaitsevat rakennukset asunnoiksi. Samaan pihapiiriin tulee myös uudisrakennus. Kaikkiaan hankkeessa syntyy 27 asuntoa.

Lainoittajana on niin ikään Kuntarahoitus. Laina-aika on 25 vuotta.

Molemmat yhtiöt niin Hämeenlinnan Liikuntahallit oy kuin Hämeenlinnan Asunnot Oy ovat kaupungin 100-prosenttisesti omistamia.

Ammattiopisto Tavastian asemakaavan muutos hyväksyttiin valtuustossa. Se mahdollistaa noin 4 500 kerrosneliön kokoisen uudisrakennuksen rakentamisen Hattelmalantien kampukselle Taimistontien tuntumaan.

Rakennusta kaavaillaan sosiaali- ja terveysalan käyttöön. Tosin kevään kuluessa pitäisi vielä kerran päättää kantakaupungin lukioiden paikasta. Sillä saattaa olla vaikutuksia myös tähän tilaratkaisuun. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic