Kanta-Häme

Pikku-Pena keskittyy nyt vapaaehtoistyöhön

Pentti Nyholm siirtyy lomien kautta eläkkeelle. Loppuvuonna on tiedossa taas pukkikeikkoja.
Pikku-Pena eli Pentti Nyholm. Arkistokuva Terho Aalto.

Kaupunkilaisten hyvin tuntema Pikku-Pena eli Pentti Nyholm oli tiistaina viimeistä päivää töissä virastomestarina. Hän siirtyy lomien kautta eläkkeelle 50 vuoden työrupeaman jälkeen.

Miltä nyt tuntuu, onko olo haikea?

– Hyvältä tuntuu ja kiitolliselta, että olen saanut olla näin pitkään töissä. Olo ei ole haikea, vaan on mukavaa, kun nyt voin keskittyä muihin juttuihini eli vapaaehtoistyöhön ja luottamustoimiin, Nyholm sanoo.

Kohta 64 vuotta täyttävä Nyholm on ollut töissä teini-ikäisestä lähtien, aluksi muun muassa teurastamolla, mutta pisin työrupeama on kertynyt kaupungin palveluksessa. Myös mieluisin muisto työuralta liittyy kaupunkiin.

– Se on ilman muuta se, kun kymmenkunta vuotta sitten jouduin jalkaleikkaukseen. Sen jälkeen olin vähän hädissäni, että miten pystyn jatkamaan töitä. Ennen kuin ehdin keneltäkään kysyä, Päivi Raukko (nykyinen kaupungin sivistys- ja hyvinvointijohtaja) kertoi minulle, että pääsen siirtymään katuosastolta virastomestariksi.

Pikku-Pena tunnetaan muun muassa Koivikko-kodin hyväksi tekemästään vapaaehtoistyöstä, ja sitä hän aikoo jatkaa. Joulun lähetessä tiedossa on myös joulupukkikeikkoja, mutta paikkoja on ainakin yksi vähemmän kuin aiemmin.

– Neljävuotias lapsenlapseni Janna hoksasi viime jouluna, että olin pukkina. Hän sanoi minulle joulun jälkeen, että kuule pappa, ensi jouluna et tule joulupukiksi, kun sinä olet pappa. HÄSA