Kanta-Häme

Pikkujoulut myyvät entiseen tapaan

Yritysten ja tapahtumajärjestäjien mukaan taloustilanne ei juurikaan ole vaikuttanut rahankäyttöön pikkujoulusesonkina.

Hämeen matkailun myyntipäällikön Jasmin Heikkilän mukaan yritykset käyttävät pikkujouluihin rahaa alkaen parikymmentä euroa henkilöä kohden. Pitkän kaavan mukaan juhlivat yritykset voivat käyttää rahaa parikin sataa euroa osallistujaa kohden.

– Hämeenlinna on siitä hyvä pikkujoulukaupunki, että alueella on valtavan hieno tarjonta, mistä kasaamme kokonaisuuksia. Hyötyä seudulle on myös sijainnista, sillä monilla yrityksillä on toimipisteitä ympäri Etelä-Suomea.

Hämeen matkailu myy valmiita paketteja tai räätälöi ohjelman asiakkaan toiveiden mukaan paikallisten yritysten palvelutarjonnasta.

– Salakapakka-konseptimme on myynyt kivasti. Pikkujouluista haetaan yllätysmomenttia ja uusia kokemuksia.

Vanajanlinna laski hintoja

Vanajanlinnassa pikkujoulukausi alkoi reilu viikko sitten. Pikkujoulut ruokailuineen ja artisteineen ovat myyneet yllättävän hyvin, kertoo Mika Walkamo.

– Olemme ihan yllättyneitä suosiosta, sillä takana on muutama huono pikkujouluvuosi.

Tänä vuonna Vanajanlinna laski yrityksille myytyjen pakettien hintoja lähes kolmanneksella.

– Aiemmin hinta oli yli 80 euroa henkilöltä, mikä oli selkeästi liian kallis. Eivät yritykset mitenkään törsää, selvää varovaisuutta on ilmassa.

Linnaan mahtuu pikkujouluiltoina juhlimaan noin 800 henkilöä. Ennakkoon pikkujouluista on myyty 400–700 paikkaa illasta riippuen.

Myös Rantasipi Aulangon pikkujoulupöytään ja tansseihin on tullut ennakkovarauksia tavalliseen tapaan.

Suosittu paketti on pikkujoulut yhdistettynä keilailuun ja kylpyläreissuun. Noin puolet kylpylähotellin pikkujouluasiakkaista tulee muualta ja myös yöpyy hotellissa.

Sokos Vaakunan ohjelmallisista pikkujouluista yritykset ovat varanneet paikkoja entiseen malliin.

– Ennakkoon paikoista on myyty noin 75 prosenttia muutamaa hiljaisempaa iltaa lukuun ottamatta, kertoo ravintolapäällikkö Esa Sitkanen.

Hotellin ravintolassa järjestetään pikkujouluesityksiä kuukauden ajan viikonloppuisin joulukuun puoliväliin asti.

Sitkasen mukaan henkilöstönsä Vaakunaan tuovat yritykset eivät ole karsineet myöskään ylimääräisistä tarjoiluista. Meno on tavallisen railakasta.

– Ne firmat, jotka ovat aikaisemmin ostaneet runsaasti drinkkilippuja, tekevät ihan samoin tänäkin vuonna.

Prisman pippalot omalla porukalla

Hämeenlinnan Prisman henkilöstö juhli pikkujouluja jo marraskuun alussa.

Pippalot Palokunnantalolla pidettiin perinteiseen tapaan: ensin syötiin jouluateria, jonka jälkeen seurasi huvitoimikunnan järjestämä, sisäpiirivitsejä sisältänyt yllätysesitys.

– Juhlat olivat suositut. Noin 160 työntekijästämme paikalla oli 110, kertoo Hämeenlinnan Prisman johtaja Jaana Järvenselkä.

Henkilöstön pikkujouluista ei ole tingitty muissakaan Osuuskauppa Hämeenmaan liikkeissä.

– Jokaiselle yksikölle annettiin tietty rahasumma henkilöä kohden, ja he saivat järjestää juhlat haluamallaan tavalla, Järvenselkä kertoo. (HäSa)

Päivän lehti

6.4.2020