Kanta-Häme Hämeenlinna

Pikkutytön jalka juuttui Tuomelan koulun pihan betoniveistokseen – Pelastuslaitos pelasti päivän

Tuomelan koulun pihassa olevan veistoksen O-kirjaimeen kolmevuotiaan tytön jalka jäi jumiin sunnuntaina. Kuva: Jussi Hietikko
Tuomelan koulun pihassa olevan veistoksen O-kirjaimeen kolmevuotiaan tytön jalka jäi jumiin sunnuntaina. Kuva: Jussi Hietikko

Sunnuntaina hämeenlinnalaisen perheen päivä sai yllättävän käänteen, kun perheen kolmevuotias tyttö joutui kiipeliin Tuomelan koulun pihassa.

– Olimme leikkimässä pihassa ja tyttö kömpi betoniveistoksen kirjaimien päälle, kuten hän usein tekee. Tällä kertaa hänen jalkansa kuitenkin luiskahti O-kirjaimen sisään siten, että se jäi polvesta ja jalkapohjasta jumiin, äiti kertaa tapahtumien kulkua.

Kanta-Hämeen pelastuslaitos auttoi tytön pinteestä.

– Eikä betonista O-kirjainta tarvinnut purkaa. Jos näin olisi tehty, teoksessa olisi lukenut Yhteiskoulu, yhteisvimin, äiti naurahtaa.

Kuvanveistäjä Pertti Kukkosen betoniveistos Opinpolut koostuu yli 20:stä kirjaimesta, jotka muodostavat sanat Yhteiskoulu, yhteisvoimin.

Teoksen valmistumisvuonna 2016 kerrottiin, että turvallisuus on otettu huomioon veistosta suunniteltaessa. Kirjainten pintaa kerrottiin karhennetun juuri sen takia, että niiden päällä voi leikkiä ilman liukastumisen vaaraa.

Kolmevuotias tyttö ei kuitenkaan pelästynyt jalan jumiutumisesta. Kun pelastuslaitos onnistui tehtävässään, tytön ilme oli yhtä hymyä.

– Hän sanoi, että tämä oli ehdottomasti kesän paras päivä, kun oikeat palomiehet auttoivat häntä, äiti kertoo. HäSa

 

 

 

 

Asiasanat