fbpx
Kanta-Häme

Pikkuväelle oma Sibelius-tapahtuma Arx-taloon osana Sibelius-fantasia-festivaalia

Osana Sibelius-fantasia-festivaalia Arx-talossa järjestetään luonto- ja musiikkiteemainen perhetapahtuma.
Anne Lihavainen esiintyy Sibeliuksen satu -naamio- ja nukketeatteriesityksessä.

Nukketeatteri Ofelian Sibeliuksen satu -esitys on Jean Sibeliuksen musiikkiin pohjautuva visuaalinen, sanaton esitys kaikenikäisille.

Esitys nähdään Arx-talossa lauantaina kello 10–14 järjestettävässä Sibelius-Arxantaissa.

Esityksessä Sibelius löytää kävelyretkellään kalliomaalauksia, joiden myyttiset hahmot heräävät henkiin.

Suomalainen mytologia, luonto ja eläimet – karhu, joutsenet, kurki – ovat pääosassa niin esityksessä kuin musiikissakin. Sibeliuksen sadun esittävät Anne Lihavainen ja Ilpo Mikkonen. Esitystä suositellaan yli 3-vuotiaille.

Naamio- ja nukketeatteriesitykset ovat Miniteatterissa kello 10.30 ja 13.

Esitysten jälkeen näyttelijät ohjaavat Minun kalliokuvani -työpajat, joihin osallistutaan lapsi-aikuinen-työparina. Työpajat alkavat kello 11 ja 13.30.

Luonto- ja musiikkiteemat ovat keskiössä myös tuulikello- ja musiikkimaalaustyöpajoissa, jotka pyörivät koko tapahtuman ajan.

Kello 10.30–11 järjestettävä Laulupiirtäminen-työpaja on moniaistinen ja elämyksellinen toimintamuoto, joka yhdistää laulua ja kuvallista ilmaisua samanaikaisesti ja toisiaan tukien.

Hämeen ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikön vuorovaikutteinen lastenlaulukonsertti innostaa nauttimaan tutuista lastenlauluista yhdessä perheen pienimpien kanssa. Konsertti alkaa kello 12 Keinusalissa.

Tarunhohteinen Metsänpeitto-näyttely Galleria Arxissa esittelee suomalaista myyttistä metsää.

Näyttely avaa suomalaista kansanperinnettä ja kansanuskomuksia sekä kertoo katsojalle tarinoita metsän eläimistä ja taruolennoista sekä vanhan kansan kunnioituksesta metsää kohtaan.

Näyttelyn tavoitteena on herätellä uteliaisuutta luontoa kohtaan ja saada lapset ajattelemaan luonnon merkitystä ihmiselle. Näyttelyn toteutuksesta vastaa Lastenkulttuurikeskus Rulla.

Menot