Kanta-Häme

Pilkkikausi juuri nyt parhaimmillaan

Lasten ja nuorten valtakunnallinen pilkkiviikko on taas käynnissä. Tapahtumia järjestetään tällä viikolla ympäri Suomea.

Pilkkiviikko tähtää pilkkimisen esille tuomiseen hauskana, koko perheen harrastuksena ja liikuntamuotona. Tapahtumien kohderyhmä on erityisesti koululaiset, joita perehdytään niin jääturvallisuuteen kuin aktiiviseen pilkintäänkin.

Jäätilanne on monessa paikoin vähintään kohtalainen, joten pilkille pääsy tapahtumissa on lähes varma.

Muista turvallisuus

Valtakunnallista pilkkiviikkoa vietetään tänä vuonna ainakin noin 20 paikkakunnalla. Näiden lisäksi järjestetään pilkkiviikon ulkopuolella vielä nelisenkymmentä lapsille ja nuorille suunnattua pilkkitapahtumaa.

Pilkkiviikon päätapahtuma järjestetään Helsingissä, jossa päivä vietetään niin aiheeseen liittyvien teoriarastien muodossa kuin pilkinnänkin parissa. Oppaina toimivat eri kalastusseurojen pitkän linjan pilkkimiehet ja -naiset.

Välineet eivät maksa maltaita, ja jäällä käveleminen sekä reikien kairaaminen kohottavat tuntuvasti perheenjäsenten kuntoa. Saaliiksi saadusta kalasta saadaan lisäksi maukas ja terveellinen ateria, joka tuo hienolle kalastuspäivälle pisteen iin päälle. Kalaa otetaan sen verran kuin on tarpeen. Loput lasketaan varovasti takaisin avantoon. Jäälle kaloja ei pidä jättää.

Jäällä liikkuessa on syytä muistaa muutama turvallisuuteen liittyvä asia.

Ensinnäkään ei pidä liikkua yksin tuntemattomilla jäillä, eikä koskaan – tutuissakaan paikoissa – ilman jäänaskaleita. Lisäksi tulee kertoa kotiväelle, minne on menossa ja mihin aikaan on tarkoitus palata kotiin. Kännykkä on hyvä pitää sisätaskussa mukana. Siellä se on turvassa kylmältä ja mahdolliselta räntäsateelta.

Suosittu harrastus

Aloitteen valtakunnallisen pilkkiviikon järjestämiseen teki Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kilpailutoimikunta. Järjestelyistä vastaa Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ja sen alueelliset vapaa-ajankalastajapiirit jäsenseuroineen.

Viime vuoden valtakunnallisen pilkkiviikon nimissä järjestettiin 79 tapahtumaa ja niihin osallistui yhteensä 4521 lasta ja nuorta.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 600 seurassa toimii yhteensä noin 50 000 kalastuksen harrastajaa. (HäSa)