Kanta-Häme

Pilvenmäki tempaisee lastensairaalan hyväksi

Pilvenmäen ravirata järjestää tänä perjantaina tempauksen hyvän asian puolesta. Ravirata kerää erinäisten tapahtumien ja yhteistyökuvioiden kautta rahaa Uusi lastensairaala 2017 -hankkeelle.

Pilvenmäen toiminnanjohtaja Jari Isometsä kertoo, että tavoitteena on kerätä lastensairaalalle viisinumeroinen summa eli vähintään kymppitonni.

– Tällä hetkellä koossa on varmuudella noin 8 000 euroa. Pääsylipputuloista, ravitanssituotoista ja yksityisistä lahjoituksista koostuva summa nostanee kokonaispotin tavoittelemaamme summaan, Isometsä uskoo.

Kaupunki innolla mukana

Ravitoimintaa pyörittävä Forssan Seudun Hippos ry on kutsunut yhteistyökumppaneiksi paikallisia yrityksiä ja yhteisöjä. Isometsän mukaan haasteeseen on tartuttu hienosti, sillä kaikki perjantain ja lauantain lähdöt sekä pääkilpailu Tammavaltikan valjakot on myyty.

– Valtaosa yhteistyökumppaneista on paikallisia yrityksiä. Mukana on vanhoja, mutta myös kokonaan uusia yhteistyökumppaneita, toiminnanjohtaja iloitsee.

– Aion vielä kysellä seudun kuntien halukkuutta olla mukana tempauksessa. Otamme vastaan myös yksityisiä lahjoituksia, hän jatkaa.

Myös Forssan kaupunki ostanut molemmilta päiviltä lähdön. Isometsä kehuukin yhteistyötä kaupungin ja raviradan välillä tosi hyväksi.

– Kaupunginjohtaja Sami Sulkko on innovatiivinen kaveri, joka kuuntelee aina, kun esittää uusia ideoita. Meille on tärkeä signaali, että kaupunki on näkyvästi mukana. Se osoittaa, että Pilvenmäki on kaupungille tärkeä asia ja että kaupungin intresseihin kuuluu ison ravitapahtuman kehittäminen ja esimerkiksi yöpymisten saaminen Forssan seudulle.

Idea lähti ravivalmentajilta

Idea lastensairaalan tukemiseen lähti Suomen ravivalmentajat ry:ltä.

Sen hallitukseen kuuluva forssalainen Cathy Johansson esitti, että järjestetään ravitapahtuma Pilvenmäellä. Yhdistys syttyi asialle, samoin Isometsä.

Paikaksi valikoitui nopeasti niin sanottu vanha katsomo, joka on ollut poissa vakituisesta ravikäytöstä jo pidempään. Vanhassa katsomossa järjestetään perjantai-iltana ravitanssit, joiden tuotosta puolet menee lastensairaala-hankkeelle. Samoin Pilvenmäki lahjoittaa puolet pääsylipputuloista hankkeeseen.

Pilvenmäen ravinaiset ry on ollut vahvassa roolissa teemaravien järjestelyissä. Ravinaiset ovat esimerkiksi valmistaneet läjäpäin keppihevosia, joita on myyty erilaisissa tapahtumissa, muun muassa Ypäjän hevoshuutokaupassa.

– Keppihevoset ovat tuottaneet tähän mennessä 2 500 euroa. Juurikin eräs ihminen tilasi kuusi 50 euron hintaista kepparia, jotka hän luovuttaa Raumalla päiväkoti Sinilinnulle, ravinaisten keppihevostelija Anne Koskinen kertoo ja vinkkaa samalla seudun kunnille.

Teemaravit yhdistävät väkeä

Jari Isometsä ja Cathy Johansson ovat tyytyväisiä siihen, kuinka hyvin teemaravit ovat yhdistäneet hevosihmisiä Pilvenmäellä ja ympäristössä.

– Meille on tärkeää, että tällaiset ravit järjestetään juuri Forssassa, kun potentiaalisena järjestäjän on parikymmentä muutakin ravirataa. Raviradan toiminnassa on mukana innokkaita ihmisiä ja kaikilla on tekemisen meininki, Isometsä iloitsee. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic