Kanta-Häme

Pimeä ilta huipentuu ilotulitukseen perjantaina

 

Pimeän kaupan ilta sai viime syyskuussa loistavan vastaanoton Hämeenlinnassa. Vastaavaa odotetaan ylihuomenna perjantaina, kun lähes kaikki keskustan yritykset pitävät ovensa avoinna myöhäisiltaan saakka. Keskustassa on myös tavallisuudesta poikkeavaa ohjelmaa. Ilta huipentuu klo 21.45 alkavaan ilotulitukseen. Raketit ammutaan tällä kertaa Hämeensaaressa.
 
Mukana Kaupunkikeskustayhdistyksen ja yritysten järjestämässä viime syyskuun tapahtumassa oli yli 100 keskustan yritystä ja tuhansittain kaupunkilaisia.
 
– Onnistumisen ilosta kertoo se, että tyytyväisiä oltiin molemmin puolin tiskiä. Yrittäjät yllättyivät asiakasmääristä, kuluttajat leppoisasta tunnelmasta ja erikoistarjouksista, tapahtumaa nyt toisen kerran kasaan kerinyt Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier selvittää.
 
Kauppaliikkeet ja yritykset ovat avoinna pääsääntöisesti joko kello 21:een tai 22:een. Seuraavaa Pimeän kaupan iltatapahtumaa vietetään syyskuun puolivälissä.
 
Keskustan yrityksissä ollaan talvisen tapahtuman kanssa yhtä innolla liikkeellä kuin avauskerralla. Yritykset palvelevat samassa suunnilleen samassa laajuudessa kuin syksyllä. Muutamia on jäänyt pois, muutamia on tullut mukaan uusina toimijoina.
 
– Monille yrittäjille tämä on iso ponnistus, kun työpäivä venyy tuntikausilla. Siitä huolimatta he haluavat olla mukana, sillä avaustapahtuman lämminhenkisyys ja normaalia leppoisampi kaupankäynti toimii hyvänä vastapaino, Sari Hagemeier sanoo.
 
Uuttakin löytyy
Kaupunkikeskustayhdistyksen kaupallisen tiimin puheenjohtaja Heikki Pakkanen sanoo avaustapahtuman asiakaspalautteen olleen poikkeuksellisen positiivista.
 
– Siinä oli hyvä peruste lähteä suunnittelemaan jatkoa. Kun myös yrityksissä kokonaisuus koettiin hyvin myönteisenä, oli suorastaan velvollisuus tehdä tästä perinne, Heikki Pakkanen viittaa jo tuleviinkin Pimeän kau pan iltoihin.
 
Tällä kertaa uutta on esimerkiksi se, että kaupungin palvelukeskus Kastellissa ovat kaupungin johtavat luottamushenkilöt ottamassa vastaan kaupunkilaisten palautetta. Samassa paikassa voi perehtyä myös Engelinrannan nykyhetken suunnitelmatilanteeseen.
 
Uutta on myös Keskustalon sisäpihan näyteikkunoihin pystytettävä taidenäyttely, jossa voi käydä ihailemassa paikallista taidetta. Taidemyyntiä ei ole.
 
Muun muassa osa kauppakeskuksista ja ravintoloista järjestävät omaa erikoisohjelmaansa. Mukana on niin sirkusmeininkiä kuin HPK:n liigapelaajien tapaamisia.
 
– Monissa liikkeissä on myös tavallista rehvakkaampia tarjouksia, Sari Hagemeier muistuttaa.

Päivän lehti

4.4.2020