Kanta-Häme

Pimeän kaupan ilta houkutteli keskustaan

Pimeän kaupan illan houkutuksiin Turengista poikenneet Tiia, Sami ja Lotta Käpylä ja Lotan kaveri Sofia Lotti suunnistivat kauppakeskus Linnan aulasta tavaratalon kosmetiikkaosastolle.

– Toimme tyttöjä elokuviin ja päätimme poiketa samalla katsomassa mitä tapahtumasta löytyy ja miten paljon on väkeä liikkeellä, kertoi Tiia Käpylä.

Mitään tiettyä ostosta ei perheellä ollut mielessä, vaikka he olivatkin etukäteen vilkuilleet sanomalehdestä illan tarjouksia.

– Vaikea sanoa miltä vastaavassa tapahtumassa näyttää syksyllä, onko keskustan liikkeistä silloin moni pakkaamassa muuttotavaroita, pohtivat Käpylät.

Käpylät kertoivat asioivansa Hämeenlinnassa harvakseltaan: Täällä on pysäköinti niin hankalaa. Nyt paikka autolle löytyi uimahallin tuntumasta.

Metrilakutiskin takana häärineelle Esa Lehtiselle Hämeenlinna on tuttu kauppapaikka kuukausimarkkinoilta. Pimeän kaupan iltanakin hän palveli mielellään asiakkaitaan tiskinsä takana.

Kaupungin keskustan hän otaksuu katteen valmistuttua muuttavan ilmettään – ainakin aluksi, kun väki tahtoo tarkemmin tutustua uusiin tiloihin ja valikoimiin.

Lapsiparkki keräsi kehuja

Joni Ylä-Mattila houkutteli perheensä junioria Aleksia kotimatkalle Hotelli Emilian alakertaan laskeutuneesta avaruuslaboratoriosta eli lapsiparkista. Ylä-Mattila kehaisi lapsiparkkia.

– Hyvä idea, Aleksi viihtyi puolitoista tuntia kalastelemassa merikäärmeitä magneettimatolta ja vanhemmat saivat aikaa ostoksille.

Avaruuslaboratorio tarjosi lapsille monta erilaista puuhapistettä: legoja avaruusmönkijöiden rakentamiseen, piirtämistä, askartelua ja pipetointia oikeilla välineillä.

Ersöz Mese seurasi vaivihkaa vierestä, kun perheen kolmivuotias Denizin syventyi tiputtelemaan pisara kerrallaan lasilevylle maitoa ja öljyä Kirsi Puustisen eli tutkija Piin ohjeiden mukaan.

– Tämä on hyvä tapahtuma aikuisille ja lapsille, vinkkasi Mese.

Hyörinä alkoi hyvissä ajoin

– Pimeän kaupan illasta on tullut lähes toinen joulu. Tapahtuma houkuttelee yhtä hyvin väkeä, tuumi markkinaisäntä Kari Karhu seuratessaan ihmisvirran hiljaista valumista kävelykadulla ja lähikaupoissa. Karhu uskoo tapahtuman lyöneen itsensä läpi hämeenlinnalaisten keskuudessa.

Hyörinän Karhu kertoi keskustassa alkaneen jo hyvissä ajoin, kello viiden – kuuden välillä. Samalle päivälle osunut ystävänpäivä vaikutti vilkkauteen. Kaksi kertaa vuodessa näyttää olevan sopiva määrä, ettei tapahtuma ala syödä itseään.

Nyt ensimmäistä kertaa Reskalla järjestetty mahdollisuus valokuvauttaa itsensä löysi paikkansa heti. Hetkittäin Jaakko Virtasen katustudioon muodostui pieniä jonoja. Monet halusivat kuvaan yhdessä ystävän kanssa.

Moottoritien katteelle valmistuvan kauppakeskuksen Kari Karhu näkee positiivisena.

– Se lisää liikennettä, houkuttelee asiakkaita, se on vain osattava jakaa oikein. Kiinnostusta herättävät myös monipuolistuvat ja lisääntyvät valikoimat. Voi olla, että alkuun keskustaan jää joksikin aikaa tyhjää liiketilaa, mutta tyhjällä tilalla on tapana täyttyä. Meistä asiakkaistahan se on kiinni, käytämmekö palveluita kattavasti, Kari Karhu sanoi. (HäSa)

Päivän lehti

3.6.2020