fbpx
Kanta-Häme

Pimeän kaupan ilta puhaltaa yhteen hiileen

Hämeensaaren ilotulitus, uusi kaupunginjohtaja Timo Kenakkala ja irlantilaista musiikkia soittava Ants in the Pants Keskustalossa ovat osa Pimeän kaupan illan vetonauloista Hämeenlinnassa perjantaina.

Kolmatta kertaa järjestettävä tapahtuma herättää Hämeenlinnan keskustan eloon, sillä tapahtumia on jokaisen makuun. Ja jos tapahtumat eivät kiinnosta, voi aina poiketa ostoksille kymmeniin kauppoihin, joista jotkut pitävät ovensa auki jopa iltakymmeneen.

Hämeenlinnan kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier toivoo, että Pimeän kaupan ilta kerää yhtä paljon ihmisiä keskustaan kuin aikaisemminkin. Kaksi edellistä tapahtumaa ovat olleet menestyksiä.

– Tätä tapahtumaa on tehty poikkeuksellisen innostuneesti. Se on hyvä osoitus siitä, mitä kaikkea saadaan aikaan, kun puhalletaan yhteen hiileen, Hagemeier iloitsee.

Lukiolaiset mukana

Hämeenlinnan keskustan elävöittämisen viisasten kiveä jo pitkään etsinyt Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys sai idean Pimeän kaupan illasta ihan sattumalta. Samantyyppisiä, vaikkakin erinimisiä, tapahtumia on järjestetty Suomen eri puolilla hyvällä menestyksellä.

Ensimmäinen tapahtuma ylitti vuosi sitten kaikki odotukset ja sai jatkoa jo helmikuussa.

– Jokainen tapahtuma on aina ainutlaatuinen. Jatko ei ole koskaan täysin varmaa. Tällä hetkellä on kuitenkin vaikea kuvitella, että tapahtuma epäonnistuisi.

Pimeän kaupan ilta on Hagemeierin mukaan yhdistykselle voimanponnistus. Yhdistyksen jäsenet ovat olleet kuitenkin innolla mukana tapahtuman järjestelyissä.

– Pimeän kaupan iltaan on tulossa tällä hetkellä ainakin 120 kauppiasta. Yrittäjien kirjo on ollut poikkeuksellisen lavea, sillä kivijalkakauppojen lisäksi mukana ovat muun muassa pankit ja elokuvateatteritkin. Vain muutama yrittäjä on jättäytynyt tapahtuman ulkopuolelle.

Erityisen ilahtunut Sari Hagemeier on siitä, että Hämeenlinnan lyseon lukion yrittäjälinjalaiset ovat mukana Pimeän kaupan illassa.

– Nuoret tuntevat parhaiten nuorten maailman. Heidän onkin tarkoitus haastatella keskustassa liikkuvia nuoria ja kysellä heidän toiveitaan ja näkemyksiään siitä, miten Hämeenlinnan keskustaa pitäisi kehittää. Toivon mukaan nuoret puhuvat toisille nuorille avoimemmin kuin meille aikuisille, Sari Hagemeier sanoo.

Voisiko Pimeän kaupan iltaa laajentaa myös keskustan ulkopuolelle tai vaikka Parolaan asti?

– Onpa hauska ajatus. Me ajamme yhdistyksenä tietenkin Hämeenlinnan keskustan asioita, mutta jos jotakin kiinnostaa asia keskustan ulkopuolella, voi meihin aina ottaa yhteyttä. Me emme tapahtumaa ala laajentaa, mutta yhteistyötä voidaan aina tehdä. (HäSa)

 

Menot