Kanta-Häme

Pimeetä kauppaa luvan kanssa

Pimeän kaupan ilta tuo säpinää Hämeenlinnaan perjantaina 4. lokakuuta klo 18 alkaen. Ohjelmaa ja tarjouksia on luvassa keskustan liikkeissä ja torilla mutta myös kauppakeskuksissa sekä Verkatehtaan alueella. Aiemmin kaksi kertaa järjestetty Pimeän kaupan ilta on saanut erinomaisen vastaanoton sekä mukana olevien yritysten että kaupunkilaisten taholta 
 
– Kolmas kerta toden sanoo. On ollut kiva huomata, että kaupunkilaiset ovat lähteneet innolla liikkeelle Pimeän kaupan iltoina. Yrittäjät puolestaan odottavat iltaa, koska se on ollut hyvä myyntipäivä lähes joka paikassa. Toivon, että tapahtumaan tultaisiin perhekunnittain viihtymään vaikka pidemmältäkin, hymyilee Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistyksen palvelupäällikkö Sari Hagemeier.
 
Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistyksen ja kaupungin yritysten yhteistyössä järjestämässä tapahtumassa on mukana yli 100 liikettä ja toimijaa. Pimeän kaupan ilta onkin voimainponnistus monelle yrittäjälle, koska liikkeet ovat auki aina iltamyöhään. Ovet suljetaan pääsääntöisesti vasta klo 21 tai 22.
 
– Aina moititaan, ettei kaupungissa tehdä mitään yhdessä, mutta Pimeän kaupan ilta todistaa, että kyllä tehdään. Yhteishenki on todella hyvä. Tapahtumaa ei tehdä kilpailijoina vaan kumppaneina, Hagemeier painottaa.
 
Moni haluaisi osallistua Pimeän kaupan iltaan myös useammin. Hagemeierin mukaan kaksi kertaa vuodessa järjestetty ilta saa kuitenkin tapahtuman säilyttämään tuoreutensa.
 
– Haluamme pitää tapahtuman spesiaalina, jotta yrittäjät ja eri toimijat ehtivät panostaa iltaan kunnolla, ja tapahtuman kiinnostavuus säilyy.
 
Keskustalolla tapahtuu
 
Keskustalo herää henkiin Pimeän kaupan iltana. Illan aikana voi tutustua Iittalan poropuistoon, joka tuo kauppapihalle kodan, elävät tulet sekä poron. Ants in the Pants puolestaan tunnelmoi irkkumusiikilla ja luvassa on muun muassa muotinäytös. Pihalta saa ostaa olutta, viiniä, kuumaa mehua ja makkaraa, ja yritykset pitävät ovensa auki iltamyöhään.
 
– Keskustalon taloyhtiöllä ja yrityksillä on harvinaisen kova into saada Keskustaloon elämää.
Pimeän kaupan illassa on paljon ihmisiä liikkeellä, ja heille on kehitelty hyviä tarjouksia. Toimintaa on myös Keskustalosta kävelykadulle, joten tiedossa on mukava iltaretki osallistujille, Keskustalon järjestelyjen puuhamies ja mediayrittäjä Ilkka Peltoniemi toteaa.
 
Palvelupiste Kastelli on jälleen mukana Pimeän kaupan illassa klo 18–20 välisenä aikana.
 
Kastellissa voi haastaa kaupungin luottamushenkilöitä ja kertoa omia näkemyksiä kaupunkikeskustan tulevaisuudesta, elinvoimaisuudesta ja rakenteesta. Esillä on muun muassa pysäköinti – ja liikennesuunnitelmat. Kastellissa voi tutustua myös Urban Office -kaupunkitoimistoon, ja uusi kaupunginjohtaja Timo Kenakkala on paikalla klo 18─19 välisenä aikana.
 
Pimeän kaupan ilta 4.10. klo 18 alkaen Hämeenlinnan keskustan liikkeissä ja yrityksissä
 
Ulla Harju