Kanta-Häme

Pingviini, karhu, Mielensäpahoittaja ja joulupukki luistelivat sulassa sovussa Hakio-hallissa

Hämeenlinnan Hitaat ry juhli 10-vuotista luistelutapahtumaansa pikkujouluilla ja naamiaisilla.
Kuva: Sara Aaltio

Hitaudesta ei ollut tietoakaan, kun Hämeenlinnan Hitaat ry järjesti torstaina pikkujoulutunnelmissa glögiluistelut ja naamiaiset Hakio-hallissa Rinkelinmäellä.

Samalla yhdistys vietti plus 60-vuotiaille suunnattujen senioriluisteluiden 10-vuotissynttäreitä.

– Tänne voivat tulla kaikki senikäiset. Ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Joka torstai kello 11–11.50 täällä luistelee 30–35 senioria. Kaupunki on antanut meille jäävuoron, ja luistelemaan pääsee kahdella eurolla, kertoo yhdistyksen hallituksen jäsen Pekka Kiviharju.

– Ikäihmisille pointti on siinä, että luistelu ylläpitää tasapainoa ja ehkäisee näin onnettomuuksia.

 

Torstaina jäällä viipottikin jos jonkinmoisella naamiaisasulla varustautunutta luistelijaa – oli härkää, pingviiniä, Mielensäpahoittajaa, erotuomaria, karhua sekä neitokaisia vaaleanpunaisissa tyllihameissa.

Paikalle oli Korvatunturin kiireistä huolimatta ehtinyt myös itse joulupukki, jonka siviiliminä on Taisto Jurvanen, 73.

– Olen harrastanut aikuisiällä pitkänmatkan maraton-luistelua. Pisin matka on sata kilometriä. Olen käynyt nyt täällä luistelemassa noin joka toinen kerta, Jurvanen kertoo.

 

Glögi- ja piparitauon aikana Hämeenlinnan liikuntahallit oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä palkitsi parhaan naamiaisasun haltijan yhdistyksen lahjoittamalla glögipullolla.

Titteli meni nallekarhuksi pukeutuneelle 70-vuotiaalle Hannu Hakamäelle, jonka Terttu-vaimo oli pukeutunut pingviiniasuun.

– Joulun alla kaivataan lempeitä hahmoja. Lisäpisteitä tuli luistinten vuosikertamallista, Pöyhiä perusteli valintaansa Hakamäen lapsuusaikaisiin hokkareihin viitaten.

Hannu Hakamäki kertoo, että pariskunnan puvut oli hankittu varta vasten naamiaisasuliikkeestä.

– Vähän toista vuotta olemme täällä käyneet luistelemassa. Tämä on yksi hyvä liikuntamuoto. Lisäksi käymme joka aamu vaimon kanssa kävellen avannossa Aulangonjärvellä, Hakamäki sanoo.

Yhdistys palkitsi myös Mielensäpahoittajaksi pukeutuneen Seppo Karhun ansioistaan luisteluiden musiikkivastaavana.

Katso senioriluistelijoiden menoa Hakio-hallissa sekä joulupukin että paras asu -palkinnon voittajan haastattelut tästä