Kanta-Häme

Pipoväkeä oli kuin pipoa

Tapaninpäivänä ei Uppsalassa ollut vielä lunta.

Täällä sitä kuitenkin oli, ja paljon.

Eron huomasi Gustafssonin perhe, joka saapui joulun jälkeen kaupunkiin tapaamaan sukulaisiaan.

Perhe suuntasi lukuisten muiden tavoin Apparalle, jossa rinteet olivat sunnuntaina täynnä rattikelkkoja, pulkkia ja erimuotoisia liukureita.

Latuja ei ollut vielä tehty, joten hiihtoreittien rinteissä sai laskea rauhassa. Kota oli reunoja myöten täynnä lämmittelevistä ulkoilijoista.

Varoa piti kuitenkin, ettei matka jatkunut järven jäälle asti. Ohut jääpeite rapisteli jalan alla.

Lapset Amanda ja Klara Gustafssonille näyttivät viihtyvän pulkkamäessä, ja innostui isoisä Reino Karvinenkin.

– Uppsalassa oli vain yhtä kylmä. Täällä voimme kuitenkin myös luistella, uuden vuoden jälkeen takaisin Ruotsiin palaava Annu Gustafsson totesi.

Hokkarit koipiin

Talvi tuli Kanta-Hämeeseen joulun pyhien alla, ja parikymmensenttinen lumipeite houkutti ihmiset ulkoilemaan ympäri maakuntaa.

Hiihtolatujen pohjia ei ollut vielä tehty kaikkialle, mutta murtomaahiihtäjät olivat löytäneet suksilleen uomat ympäri Hämeenlinnaa. Muun muassa Tervaniemessä ja Aulangolla kiersivät hiihtäjät jo lauantaina, vaikka latupohja vielä puuttui.

Sunnuntai-iltapäivänä Kalpalinnan rinteet pöllysivät, kun lumikone työnsi rinteille täytettä. Myös Ahveniston moottoriradalla ovat lumikoneet pauhanneet jo joulusta lähtien.

Tuomo Reijonen on käynyt neljästi aiemmin jo moottoriradalla. Luisteluhiihtoa ei vielä voi hiihtää, mutta rataa kiertävä latu on ajanut tarkoituksensa.

– Hiihdin tänään puolitoista tuntia. Tuskin tuossa lumessa ihan viittätoista kilometriä meni, aktiivisesti talvisin hiihtävä Reijonen kertoi.

Turengissa luistelemaan kuitenkin pääsi – jos ei suksilla niin ainakin luistimilla. Kansanpuiston pesäpallokentän paikalle nousseissa kaukaloissa oli tilaa iloluistelijoille ja jääkiekkoilijoille.

Turenkilainen Tero Viitala oli luistelemassa toista kertaa neljävuotiaan Leevi-poikansa kanssa. Ensimmäistä kertaa kaksikko pääsi jäälle lauantaina.

– Viime talvena ei oikein päässyt, Viitala kiteytti. (HäSa)