Kanta-Häme

Pirttimäen asvaltoinnille rahat jälkikäteen

Janakkalan valtuusto päätti maanantaina talousarviomuutoksesta, jossa siirrettiin määrärahoja kohteilta toisille yhteensä 120 000 euroa.

Tuo 120 000 euroa on säästynyt lähinnä sen vuoksi, ettei Turengin entisen sokeritehtaan lähellä sijaitsevaa Allastietä suunnitellakaan vielä tänä vuonna. Raha käytetäänkin nyt useisiin muihin kunnallisteknisiin hankkeisiin.

Näitä ovat Pirttimäen asuinalueen asvaltointiurakan jatkaminen 15 000 eurolla, Lammintien kevyen liikenteen väylän päällystäminen 30 000 eurolla, Turengin Suokulman alueen kunnallistekniikan uusimisen suunnittelu 35 000 eurolla, Tervakosken Eskolanmutkan katuvalaistuksen rakentaminen 20 000 eurolla sekä Leppäkosken kevyen liikenteen väylän katuvalaistus 20 000 eurolla.

Mieluummin raha kunnan kassaan

Ari Laivola (kok.) esitti, että säästynyttä 120 000 euron rahaa ei käytettäisi investointeihin, vaan se laitettaisiin nykyisessä huonossa taloustilanteessa kunnan kassaan.

Laivolan esitys sai sekä kannatusta että vastustusta. Myöhemmin hän sanoi, että hän nimenomaan halusi asiasta keskustelua – ja veti esityksensä pois.

Tomi Lindstén (sd.) puolestaan esitti, että asian käsittelyä siirretään. Siirtoesityksestä äänestettiin, ja äänin 28-14 käsittelyä päätettiin jatkaa samassa kokouksessa.

Keskustelussa eniten arvostelua herätti se, että Pirttimäen asvaltointiurakka on itse asiassa tehty jo loppuun. Sekä virkamiesten että usean valtuutetun mielestä se kuitenkin kannatti tehdä loppuun siinä vaiheessa, kun koneet vielä olivat paikalla.

Osa valtuutetuista oli kuitenkin sitä mieltä, että asiassa oli edetty väärässä järjestyksessä ja että valtuusto oli nyt pelkkä kumileimasin.

Määrärahan tarve päätettyä suurempi

Teknisen toimialan talouspäällikkö Tiina Vesala selvitti valtuustolle määrärahakuviota. Hän huomautti, ettei esitetty 15 000 euron määräraha edes riitä, vaan Pirttimäen asvaltointi on oikeasti vaatinut 18 700 euroa enemmän rahaa kuin alkuperäisessä budjetissa sille oli osoitettu.

Tämän jälkeen Jussi Mattila (kok.) esitti 18 700 euron lisämäärärahaa, mutta kukaan ei kannattanut esitystä.

Valtuusto päätti määrärahoista lopulta ilman äänestystä. Tosin perussuomalaiset Eeva-Maria Tuominen ja Jorma Saarenpää kirjasivat pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä. (HäSa)