Kanta-Häme

Pitojen ystävät tarjoavat brunssia ravintolapäivänä

Sunnuntain ravintolapäivänä Hämeenlinnaan ja lähiseudulle putkahtelee useita pop up -ravintoloita.

 

Maria Kaisa Hastin perheessä pitojen ja kekkereiden järjestäminen on ollut yhteisenä harrastuksena pitkään. Hastin kolme lasta ovat äitinsä kanssa kokanneet moniin perhejuhliin. Nyt sisarukset ovat hajaantuneet kukin tahoilleen, ja siksi ajatus ravintolapäivästä viehätti kolmikkoa.

– Tämä on mahdollisuus kokoontua yhteen ja leipoa ja laittaa taas yhdessä, tuumivat Milka, Mirjami ja Mikael Asikainen.

Keittiön puolella häärii myös kaikkien kolmen tyttö- ja poikaystävät sekä Maria Hastin kummipoika, eli tekijöitä ainakin riittää.

Mayday Caféksi nimetty piharavintola tarjoaa sunnuntaina kello 10 alkaen brunssia Kaurialassa Niementaustantiellä.

– Hämeenlinnassa on harvoin tarjolla brunssia, ja siksi päädyimme siihen. Olemme ilmoittaneet virallisesti, että ruokaa riittää sadalle, jolloin käytännössä täytyy varautua 200 kävijään, Hast nauraa.

Sisarukset pystyttivät pop up -ravintolan kotitalonsa pihapiiriin myös vuosi sitten, ja nyt kokemuksia hyödynnetään. Kaikki pöydät sijoitetaan sateen varalta katoksien alle.

Maria Hast kertoo, että Mayday Café sai nimensä silkasta vaatimattomuudesta.

– Viime vuonna ajattelimme, että jos kaikki menee mönkään, ollaan jo valmiiksi merihädässä. Mutta hyvinhän kaikki sujui, Hast kertoo.

Lapset auttavat lapsia

Ravintolapäivänä Hämeenlinnaan ja lähiseudulle putkahtelee useita muitakin pop up -ravintoloita.

Kirkon ulkomaanavun Naisten Pankki pystyttää Wohvelibaarin Sairionrannan paviljonkiin kello 14-18.

Aleksi (7), Ilmari (6) ja Jalmari (4) Santakari pystyttävät jälleen Superkahvilan kotipihalleen (Vääpelintie 6). Tarjolla on kello 12-15 herkullisia leivonnaisia, ja veljekset ohjaavat kahvilan tuoton Kirkon ulkomaanavun kautta köyhien maiden lapsille.

Hauholla Kätkän pirtillä avataan ravintolapäivänä Kätsäskän soppa-paari. Paarissa Vuorenharjun laella on tarjolla samettista kurpitsakeittoa sekä kahveetapullaa kello 11-14.

Tiedot Hämeenlinnan seudun ja koko maan pop up -ravintoloista löytyvät ravintolapäivän sivuilta osoitteesta http://www.restaurantday.org/fi/. Niitä voi hakea paikkakunnan tai ravintolan nimellä. (HäSa)

Päivän lehti

5.6.2020