Kanta-Häme

Plus Katsastajat tuli Idänpäähän

Kilpailu kiristyi Hämeenlinnan autokatsastusmarkkinoilla, kun Plus Katsastus -ketjun 11:s katsastusasema vietti avajaisia Idänpäässä maanantaina.

Viime kesään saakka samoissa tiloissa toimi K1-Katsastajien katsastusasema, joka muutti Tiiriöön.

– Kun edellinen toimija lähti, näimme hyvän mahdollisuuden laajentaa Hämeenlinnaan, sanoo Plus Katsastus oy:n liiketoimintajohtaja Jukka Tervola.

Idänpään katsastusaseman tilat on remontoitu, ja katsastuslaitteisto on uusittu. Tervolan mukaan paikan valinnassa vaikutti myös hyvä sijainti.

Katsastuspäällikkönä toimii Mika Hämäläinen, joka työskenteli K1-katsastajien leivissä vuodesta 2004 lähtien. Myös katsastusaseman muu henkilökunta, kaksi katsastajaa ja toimistotyöntekijä ovat entisiä K1-Katsastajia.

– Meillä on hyvä porukka. Tuttu henkilökunta on yksi vetovoimatekijä, Hämäläinen uskoo.

Plus Katsastajat on kotimainen toimija. Ketju polkaistiin käyntiin tammikuussa 2010, jolloin ensimmäinen katsastusasema avattiin Tampereella. Sittemmin ketju on laajentunut Hämeenlinnan lisäksi myös Jyväskylään, Turkuun, Raisioon, Lahteen, Pirkkalaan, Raumalle ja Mynämäelle. Ketjun palveluksessa on noin 50 työntekijää.

Korjaamoista katsastajia

Hämeenlinnassa on maanantaista lähtien kuusi katsastusasemaa.

Jukka Tervola myöntää kovan kilpailun.

– Riski on aina olemassa. Tilaa uudelle katsastajalle kuitenkin riittää, kun hyvä paketti on olemassa ja osataan tehdä asiat oikein.

Tervolan mukaan koko katsastusalan suurempi huoli liittyy uuteen katsastuslupalakiin, jonka eduskunta on jo hyväksynyt. Lain on määrä astua voimaan ensi kesänä, ja se antaa autokorjaamoille ja -liikkeille oikeuden tarjota katsastuspalveluita.

– Selvää on, että katsastuspisteiden määrä tulee lisääntymään, ja kilpailu kiristyy entisestään. Tulossa on suuri muutos, jonka kaikki vaikutukset eivät vielä ole selvillä.

– Korjaamoiden intoa rajoittanevat laatuvaatimukset sekä katsastajien koulutus. Toisaalta laki tarjoaa katsastusasemille mahdollisuuden lähteä mukaan autojen huoltobisnekseen. Autoilijoiden kannalta hyvä asia on, että katsastajien kova kilpailu laskee hintoja, Tervola sanoo. (HäSa)