Kanta-Häme

Plussakoon missikisoissa punnitaan itsetunto - Voittaja valitaan lauantaina Hämeenlinnassa

Suomen ensimmäinen isokokoisille naisille suunnattu Miss Plus Size -kilpailu huipentuu finaaliin lauantaina 21.1. Hämeenlinnassa Vanajanlinnassa. Finalistien show nähdään päivällä Goodmanissa. Kilpailun ovat ideoineet Miss Suomi -kisojen manageri Sunneva Kantola ja hyvinvointiyrittäjä Jutta Gustafsberg.

Mistä idea tällaisiin missikisoihin, Sunneva Kantola?
– Idea on alun perin lähtenyt siitä lähtenyt, että Jutta on Suomen tunnetuin fitness-valmentaja ja laihduttamisen asiantuntija ja minä olen Miss Suomi -kisan kautta kulminoitunut missibisnekseen. Olemme molemmat halunneet aina välittää sitä sanomaa, että jokainen ihminen on kaunis ja että isokin nainen pystyy upeasti kantamaan itsensä, kun päänuppi ja itsetunto ovat kunnossa eli on tyytyväinen siihen, millainen itse on.
– Ideaa siivitti se, että Jutalta ilmestyi Jutta G -mallisto, jonka keulakuvaksi voittaja pääsee. Suunnittelimme kisaa viime vuoden, ja sitten päätimme päräyttää tämän käyntiin.

Minkälainen on ollut kilpailun vastaanotto?
– Kisa on saanut ihan valtavan ihanan, positiivisen vastaanoton. Julkaisimme haun joulukuun puolivälissä, ja sana kiiri heti. Meille tuli 500 hakemusta, mikä oli hyvin positiivinen yllätys. Kilpailijat sanoivat, että uskalsivat hakea tähän kisaan, kun on tällaiset järjestäjät. Se lämmittää mieltä, että ihmiset luottavat meihin. On tullut viestejä tunnetuiltakin ihmisiltä ja myös muilta, että vau, tosi mahtavaa, että tällainen järjestetään. Tämä kiinnostaa myös lehtiä.

Minkälainen on yleinen asenneilmapiiri xl-kokoisiin misseihin ja malleihin?
– Jo parin vuoden ajan plus size -mallit ovat enemmän ja enemmän tulleet maailmalla vahvasti esille. On jo ihan kansainvälisestikin tunnettuja plus size -malleja. Suomessakin meitä tavallisen kokoisia ihmisiä on paljon enemmän kuin niitä, jotka ovat missinmitoissa.
– Plus size -ihmiset ovat yhtä lailla terveitä ja liikunnallisia ihmisiä kuin muutkin. Se on meidän sanomamme. Ja se, että on positiivinen ja iloinen, ja terveellä tavalla on itsetunto kunnossa. Pitää luottaa siihen, että minä kelpaan ja olen kaunis ja upea tällaisena.

Miten finalistit ovat suhtautuneet kilpailuun?
– He ovat niin positiivisia ja innoissaan. Kaikki ovat supertäysillä tässä mukana ja iloisia että pääsivät mukaan. He ovat niin ihanasti omia itsejään. Kaikki ovat hyvin itsevarmoja ja tykkäävät itsestään.

Minkälaisia muita kriteerejä kuin +44-koko teillä on kilpailijoille?
– Tärkeimmät kriteerit ovat, että on positiivinen ja iloinen elämänasenne, päänuppi ja itsetunto kunnossa ja että liikunnallisuus on elämässä mukana. Iälle laitoimme hyvin laajan skaalan (22–45 vuotta).

Minkälaiset työmahdollisuudet voittajalla on?
– Voittajahan pääsee Jutan urheilumalliston keulakuvaksi. Maailma on auki. Katsotaan mitä sieltä tulee. Kaikki ovat työssäkäyviä ihmisiä. Ei tämä vielä jokapäiväistä leipää tuo, mutta tämä on ponnahduslauta. Finalistit odottavat, että tämä avaa heille uusia ovia. Uskon, että juonto- ja muotinäytöskeikkoja riittää. Kyselyjä on tullut jo hyväntekeväisyysgaalaan ja yhteydenottoja eri tilaisuuksiin.
– Jatko riippuu paljon persoonasta, kuten Miss Suomessakin: miten aktiivinen ja sosiaalinen itse on. Sitä kauttahan töitä tulee vielä enemmän, kun pysyy esillä ja luo kontakteja. 

Esiinnytte tulevana lauantaina Goodmanissa kello 12–13, ja illalla on finaali. Mitä on luvassa?
– Goodmanissa meillä on Hyvän olon show. Se ei ole ihan perinteinen muotinäytös. Luvassa on myös Jutan tsemppiluento ja vinkkejä. Illalla on Vanajanlinnassa finaali.
– Finaali ei vielä näy telkkarista, mutta ehkä ensi vuonna. Ilmoitamme meidän kotisivuillamme, mistä se näkyy netissä. 

Järjestetäänkö Miss Plus Size jatkossakin?
– Haluamme tehdä tästä jatkuvan tradition. Olemme tehneet tämän eteen niin paljon pohjatyötä. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic