Kanta-Häme

Pohdinta kirjastosta jatkuu Rengossa

Rengon kirjaston tulevaisuuden miettiminen jatkuu. Renkolaisten valitsema työryhmä on kokoontunut kerran, ja Renko-seuran puheenjohtaja Antti Leinikka on neuvotellut kaupungin tilaajapäälliköiden kanssa.

Rengossa ollaan huolissaan kirjaston tulevaisuudesta, sillä kaupungin suunnitelmissa on väläytelty kirjaston siirtämisestä koulun yhteyteen.

Tilaajapäällikkö-palaverissa olivat paikalla Timo Koivu kulttuuripalveluista, Leena Harjula ikäihmisten palveluista ja Antti Karrimaa opetuspalveluista.

Voidaanko kustannuksia alentaa?

Palaverissa päätettiin selvittää kirjaston kiinteiden kustannusten kohtuullisuutta ja alentamismahdollisuutta. Niin ikään pohdittiin kaupungin omistamien kiinteistöjen tulevaisuutta Rengossa.

Leinikka huomauttaa, että Haapamäen kiinteistöt ovat myynnissä, entinen kunnantalo menee myyntiin ja Raitaharjun palvelukodin tulevasta käytöstä ei ole tietoa.

Siten palvelujen ja toimintojen keskittämiseen ovat Rengossa käytettävissä vain koulun ja kirjaston tilat. Koulu on noin 1,5 kilometrin päässä keskustasta, kirjasto aivan keskustassa.

Toimintoja kahteen paikkaan

– Sellaista karkeaa jakoa mietittiin, että koululle, joka on syrjemmässä, voisi keskittää Mannerheimin lastensuojeluliiton, nuorisotoimen ja kansalaisopiston toimintaa. Kirjastolle taas keskitettäisiin vanhusten tarvitsemia palveluja.

Leinikka sanoo, että nyt pitäisi miettiä, minkälaisia tiloja tarvitaan tulevaisuudessa esimerkiksi ikäihmisiä koskeviin hankkeisiin.

– Pitäisi olla varovainen, ettei kaikkia tiloja myydä ja laiteta lihoiksi.

Kirjasto palvelee nykyään hyvin niitä vanhuksia, jotka tulevat syrjäkyliltä bussilla keskustaan hoitamaan asioitaan.

– Jos kirjasto olisi koululla, vanhukset eivät pääsisi sinne bussilla. Aikataulut eivät salli kahden pysähdyksen taktiikkaa, Leinikka huomauttaa. (HäSa)

Päivän lehti

9.4.2020