Kanta-Häme

Pohjantähdelle tuli hyvä tulos tuurillakin

Vakuutusyhtiö Pohjantähti teki erittäin hyvää tulosta alkuvuonna. Tammi-kesäkuun tulos oli 2,7 miljoonaa euroa, mutta yhtiö pystyi tekemään myös noin 7 miljoonan euron varauksen tuleviin, ei tiedossa oleviin, korvauksiin.

Toimitusjohtaja Arto Jurttila myöntää, että tuloksessa on mukana hyvää tuuriakin. Yhtiön kulusuhde oli alkuvuonna vain 83,7 prosenttia. Viime vuonna kulusuhde oli 92,8 prosenttia.

– Meillä on ollut poikkeuksellisen hyvä vahinkovuosi. Suuria vahinkoja on sattunut vain vähän ja yli 0,5 miljoonan euron vahinkoja ei ainuttakaan, Jurttila kertoo yhtiön tiedotteessa.

Pohjantähden vakuutusmaksutulo kasvoi myös alan keskimääräistä kasvua ripeämmin. Vahinkovakuutusyhtiöiden maksutulo kasvoi Suomessa keskimäärin 0,3 prosenttia, mutta Pohjantähdellä kasvu oli 3 prosenttia.

– Myyntimme on nihkeiden talvikuukausien jälkeen saavuttanut hyvän vireen, uusmyyntimme on noin 13 prosentin kasvussa, Jurttila sanoo.

Pohjantähti sai sijoituksilleen 1,5 prosentin tuoton. Eräiden vakuutusyhtiöiden sijoitustuotot jäivät hyvin vaikean alkuvuoden ajalta pakkaselle. Brexitin jälkeen osakekurssien toipuminen on kasvattanut Pohjantähden kuluvan vuoden tuotot lähes 3,5 prosenttiin.

EU kiristää merkittävästi vakuutusyhtiöiden pääoma- ja raportointivaateita. Jurttilan mukaan yhtiössä suhtaudutaan niihin rauhallisin mielin.

– Toinen vuoteni toimitusjohtajana on vain vahvistanut käsitystäni asiakkaidemme ja pohjantähteläisten halusta jatkaa henkilökohtaista palveluja tarjoavana yhtiötä.

Pohjantähti on valtakunnallinen vahinkovakuutusyhtiö, jolla on noin 340 työntekijää ja jonka pääkonttori on Hämeenlinnassa. Se myy myös Etera ja Veritas eläkevakuutusyhtiöiden sekä Aktian Henkivakuutuksen vakuutuksia. HäSa