Kanta-Häme Hämeenlinna

Pohjantähti aikoo siirtyä etätyöstä paikkariippumattomaan työhön

Yhtiö sai hyvät kokemukset etätyöstä. Syksyllä se pilotoi uutta työnteon mallia.
Vakuutusyhtiö Pohjantähti muuttaa työnteon mallia ja nykyisestä Keinusaarentien pääkonttorista.

Vakuutusyhtiö Pohjantähti ilmoittaa, että kesälomien jälkeen yhtiössä pilotoidaan paikkariippumattoman työnteon malli. Mahdollisimman suuri osa työntekijöistä saa itse vaikuttaa siihen, missä tekee töitä.

Pohjantähti sulki konttorinsa ja siirtyi etätyöhön maaliskuun puolivälissä. Yhtiön mukaan paikkariippumattomaan työhön siirrytään, koska kokemuksen etätyöstä ovat niin hyvät. Vaikka asiakkaita palveltiin puhelimitse ja verkossa, asiakkaiden ei tarvinnut jonottaa.

Toimitusjohtaja Aki Kiiliäinen kertoo yhtiön tiedotteessa, että henkilöstön mielipide vaikutti pilotointiin.

– Meillä ihmiset saavat aidosti vaikuttaa. Haluamme rakentaa yksilöä huomioivan erinomaisen työpaikan, Kiiliäinen sanoo.

Kiiliäinen kertoo, että vastavuoroisesti yhtiö odottaa sen strategisten tavoitteiden saavuttamista ja asiakkaiden tarpeiden pitämistä keskiössä.

– Vastuu ja vapaus kulkevat käsi kädessä, hän sanoo.

Pohjantähti tavoittelee työntekijöiden itsensä johtamisen lisäksi työtapojen uudistamista.

– Esimiehen on oltava kartalla siitä, millaisia tuloksia saavutetaan, mitä tukea tarvitaan ja miten työntekijät jaksavat, henkilöstöjohtaja Kati Knopp-Nyholm sanoo.

Pohjantähti siirtää syksyllä pääkonttorinsa Hämeenlinnan Keinusaarentieltä noin 500 metrin päähän Vanajantie 10:n toimistotaloon. Yhtiö on vuokrannut talosta vajaan 2 600 neliön tilat. Nykyinen pääkonttori, Hämeenlinnan Energian vanha toimitalo, on vakuutusyhtiön oma kiinteistö. HÄSA

Päivän lehti

14.7.2020