Kanta-Häme Hämeenlinna

Pohjantähti ei muuta Keinusaaresta – Koronavirus muutti suunnitelmat

Toimitusjohtaja Aki Kiiliäinen: Meillä kävi oikeastaan tuuri.
Pohjantähden pääkonttori on ilmeisesti vielä vuosia Hämeenlinnan Keinusaaressa.

Vakuutusyhtiö Pohjantähden pääkonttori ei siirry Vanajantielle. Toimitusjohtaja Aki Kiiliäinen kertoo, että yhtiö on jäädyttänyt muuton uusiin tiloihin.

– Koronaepidemia muutti kaiken. Emme ole allekirjoittaneet vuokrasopimusta. Nyt meillä on päätös, että emme etene asiassa, Kiiliäinen sanoo.

Pohjantähti ilmoitti jo viime vuonna, että se muuttaa tämän vuoden syksyllä Keinusaarentieltä omasta kiinteistöstään Vanajantie 10:n toimistotaloon.

– Meillä kävi oikeastaan tuuri. Haemme nyt oppia uudesta työnteon mallista, Kiiliäinen kertoo.

Vakuutusyhtiö tiedotti torstaina, että yhtiössä siirrytään koronaepidemian aikaisesta etätyöstä paikkariippumattoman työnteon malliin. Yhtiössä aloitetaan syksyllä pilottihanke, jossa työntekijät saavat mahdollisimman paljon vaikuttaa siihen, missä tekevät töitä.

– Olemme varmaan vielä pari vuotta Keinusaaressa ennen kuin muutamme joihinkin uusiin tiloihin, Kiiliäinen arvioi.

Pohjantähti sulki palvelukonttorinsa ja siirtyi etätyöhän, kun koronaepidemia levisi maaliskuussa. Asiakkaita palveltiin verkossa ja puhelimitse. Yhtiön mukaan paikkariippumattomaan työhön siirrytään, koska kokemukset etätyöstä olivat hyvät.

Hämeen Sanomien perjantain lehdessä kerrottiin Pohjantähden uudesta työnteon mallista ja tulevasta muutosta. Julkisessa tiedossa ei ollut, että muuttohanke oli jäädytetty. HÄSA

Hämeen Sanomien verkkosivuilla 28.5.2020 julkaistu uutinen Pohjantähden uudesta työmallista.

 

 

Päivän lehti

13.7.2020