Kanta-Häme

Pohjantähti hakee kasvua yhteistyösopimuksista

Vakuutusyhtiö Pohjantähti hakee kasvua uusien yhteistyösopimusten myötä. Viimeisin aluevaltaus oli yhteistyön käynnistäminen Veritas Eläkevakuutuksen kanssa.

Viime vuoden syyskuussa Pohjantähti aloitti yhteistyön Finnair Plus -ohjelman kanssa, tammikuussa 2013 eläkevakuutusyhtiö Eteran kanssa ja huhtikuussa Ykkös Bonus -ketjun kanssa.

– Yhteistyö eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen ja Aktia Henkivakuutuksen kanssa jatkuu ennallaan, sanoo toimitusjohtaja Eero Ylä-Soininmäki.

Yhteistyö kolmen eläkevakuutusyhtiökumppanin kanssa on Ylä-Soininmäen mukaan tarkkaan harkittu strategia.

– Haluamme tarjota nykyisille ja tuleville yritysasiakkaillemme mahdollisuuden valita itselleen parhaiten sopivan eläkevakuutusyhtiön.

Täysin itsenäinen

Viime vuonna Pohjantähti lunasti Ilmariselta viimeisetkin ulos antamansa noin neljän miljoonan arvoiset takuuosuudet omaan haltuunsa.

– Näin Pohjantähti voi todeta olevansa täysin itsenäinen. Itsenäisyys ja vapaus pankkien ohjauksesta mahdollistaa asiakkaita paremmin palvelevan laajan tarjonnan, Ylä-Soininmäki sanoo.

Finnair Plus ja Ykkös Bonus -yhteistyö ovat Ylä-Soininmäen mukaan osoittautuneet asiakkaiden arvostamaksi lisäetuudeksi.

– Keskinäisen vakuutusyhtiön toiminta perustuu asiakasomistajien eduista huolehtimiseen, jossa olemme mielestämme nyt onnistuneet hyvin.

Omille asiakkailleen Pohjantähti tarjoaa merkittäväksi 1 000 euron arvoisia takuuosuuksia, joille toukokuinen yhtiökokous päätti maksaa viime vuodelta 4 prosentin koron.

Ajotietokone tarjolla

Pohjantähti lanseerasi huhtikuussa uudentyyppisen autovakuutuksen. Vakuutuksen mukana asiakas saa autoonsa ajotietokoneen. Monipalveluja tukevan telematiikkalaitteen avulla hän voi kehittää omaa ajotapaansa, vähentää polttoaineen kulutusta ja siten myös ajamisen päästöjä.

Netissä toimivan palvelun avulla asiakas voi seurata omaa ajotapaansa, ajonopeuksiaan ja polttoaineen kulutustaan, ja saa näin hyödyllisiä vinkkejä ajotapansa kehittämiseen. Myös matkalaskut voidaan tulostaa järjestelmästä.

Pohjantähdessä uskotaan laitteen käytön lisäävän liikenneturvallisuutta ja tämän vähentävän pidemmällä ajanjaksolla korvausmenoa. Näin voidaan antaa laitteen käyttäjille myös alennuksia autovakuutusmaksuihin.

Ajoseurantalaitteen käytön vaikutusta nuorten liikennekäyttäytymiseen on tutkittu muun muassa Pohjois-Savon ely-keskuksessa ja kahden autokoulussa. (HäSa)

 

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic