Kanta-Häme

Pohjolan Madonna on täällä taas

Madonna on pitänyt keikkataukoja, mutta ruotsalainen Pandora eli Anneli Magnusson on keikkaillut 20 vuotta jatkuvasti. Syy on rakkaus työntekoon.

Kun Magnusson löi läpi 1990-luvun alussa, hänen faninsa olivat 8–12-vuotiaita lapsia. Edelleen samat ihmiset kuuntelevat eurodancea ja seuraavat Pandoran uraa. Matkan varrella mukaan on tarttunut myös uusia kuuntelijoita, sillä Pandoran levyjä on myyty yli 6 miljoonaa kappaletta.

– 1990-luvulla löin läpi erityisesti Suomessa ja sen vuoksi keikkailen täällä mielelläni. Haluan pitää huolta suomalaisista faneistani. Ruotsissa en ole koskaan saavuttanut samanlaista suosiota kuin Suomessa.

Suomessa laulaja tekee vuosittain noin 50 keikkaa. Magnusson kehuukin Suomen monipuolista keikkailukulttuuria. Meillä on paitsi lukuisia kesäfestareita myös monipuolisia klubeja, ravintoloita ja konserttisaleja.

– Ruotsissa on toinen meininki. Siellä esiinnyt joko pienessä klubissa tai isolla areenalla. Suomessa on enemmän vaihtoehtoja.

Ruotsista nousee kuitenkin kestotähtiä ja maailmanlaajuisesti menestyviä artisteja paljon enemmän kuin Suomesta. Miksi ruotsalaiset ovat musiikkimaailmassa niin hyviä?

– Meillä on musiikillinen kulttuuri. Meillä on Abba ja Roxette. Kouluissa myös panostetaan musiikkiin. Oikeastaan voi sanoa, että menestys luo menestystä.

Pandora viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuotta. Artistia motivoi ympärillä häärivät ihmiset ja erilaiset projektit. Uutta musiikkia syntyy myös jatkuvasti. (HäSa)

Pandora perjantaina ravintola Sirkuksessa kello 22.

 

Mainos